Från mallets till bladhuvuden. Clevelands Frontline Elite-serie består av åtta modeller.

Viktad träffyta i Clevelands putterlinje

Frontline Elite kommer med ett inlägg av volfram som väger 30 gram.

Text: Eric Franzén • 2023-01-24 Uppdaterad 2023-01-24

Clevelands putterlinje Frontline nådde ut på marknaden under 2019. Här handlar det om putters med tyngdpunkten placerad så långt framåt och så nära träffytan som möjligt. En lösning som ska främja en rak bollstart även när träffen sker en bit utanför bladets mitt.
Den framskjutna tyngdpunkten i huvudet medför enkelt förklarat att träffytan roterar i en mindre båge, jämfört mot den något större grad av rotation som en putter där tyngdpunkten placerats mer bakåt uppges skapa.

I den nya serien Frontline Elite har Cleveland dragit konceptet ytterligare ett steg längre och omvandlat träffytan till en vikt på 30 gram. Detta genom att skapa ett inlägg där volfram använts i träffytan, vilket möjliggjorts genom att använda metallformsprutning. 

Frontline Elite-serien består i av åtta olika modeller som baseras på fyra olika huvuden, då varje huvud både lanseras i en version för rak puttrörelse (med single bend skaftinfästning) samt för en mer kurvad rörelse (med slant neck skaftinfästning). Samtliga modeller kommer med individuellt anpassade skårmönster på träffytan vilket ska öka kontrollen sett till riktning och hastighet. Under greppet samt i huvudets undersida återfinns också motbalanserade vikter som ska hjälpa spelaren med en jämnare känsla i rörelsen.

Frontline Elite finns i butik den 3:e mars. Priset hamnar på 2 999 kr med standardskaftet samt 3 599 kr för premiumvalet ALL-IN, från UST Mamiya.


Text: Eric Franzén • 2023-01-24
UtrustningCleveland/SrixonPuttersUtrustning
Rulla till toppen