Modellerna behåller i övrigt sina välkända grundegenskaper.

Utrustning

Pro V1-familjen får ny kärna

Blir hårdare på utsidan och mjukare i mitten.

Text: Eric Franzén • 2023-01-18 Uppdaterad 2023-01-18

Den inofficiella PGA Tour-premiären skedde under slutet av september månad på Sanderson Farms Championship där Garrick Higgo, M.J. Daffue och Gary Woodland satte de uppdaterade versionerna av Pro V1 i spel. Den första segern med 2023 års generation av bollarna kom fyra tävlingar senare när Seamus Power bärgade Butterfield Bermuda Championship med Pro V1x. 

När Pro V1 och Pro V1x slutligen lanseras hos återförsäljare världen över under den 25 januari väntar några intressanta nyheter sett till bollarnas inre konstruktion.

Främst har kärnornas design setts över i båda modellerna för att skapa en ännu större skillnad mellan den yttre delens fasthet och det inre mittpartiets mjukhet. Något som ska främja en effektivare energiöverföring vid slaget och ge en högre utväxling i form av ökad bollhastighet samt lägre spinn i det långa spelet. Detta bygger på en höggradient design av kärnorna som Titliest redan använt i de nischade versionerna Pro V1 Left Dot och Pro V1x Left Dash.

I Pro V1x har också den inre av de tvådelade kärnorna ökats i storlek med 44 procent. Något som ska understödja att den mjukare och större innerdelen ökar bollens stabilitet i luften samt ger minskade spinntal för det längre spelet.

Modellerna behåller i övrigt sina välkända grundegenskaper, där Pro V1x fortfarande har en något hårdare känsla än Pro V1 samt vänder sig till de spelare som söker aningen mer spinn ihop med en högre bollbana. Priset för ett dussin hamnar på 599 kr i svenska butiker.


Text: Eric Franzén • 2023-01-18
UtrustninggolfbollarTitleist Pro V1/Pro V1xUtrustning
Scroll to Top