CBX Full-Face 2 finns i butik från mitten av mars.

Utrustning

Maxad träffyta från Cleveland

Spelförbättrande CBX Full-Face 2 växer på höjden och tvären.

Text: Eric Franzén • 2023-01-18 Uppdaterad 2023-01-18

Clevelands CBX-serie är synonym med wedgar av mer förlåtande snitt. Däribland modellen CBX Full-Face som nådde ut på marknaden för två år sedan. Den andra generationen av denna matiga wedge lanseras nu i butik den 15 mars. Den bokstavligen största uppdateringen återfinns i huvudet där den faktiska storleken på den aktiva delen av träffytan utökats med 13 procent. 

Cleveland plockar också in mycket av den teknologi som vi hittar i deras tourlinje RTX Zipcore. Däribland nya HydraZip-lösningen, vilken innebär att träffytans yttre skikt blästrats och utrustats med laserfrästa linjer i syfte att maximera friktionen och säkra jämna och höga spinntal både vid olika väderleksförhållanden. 

CBX Full-Face 2 innehåller också de nya Util-Zip-skårorna samt det uppdaterade ZipCore-inlägget, där ett lättviktsmaterial med låg densitet används för att flytta tyngdpunkten till direkt bakom träffytan, vilket både främjar huvudets övergripande stabilitet och kontroll.

CBX Full-Face 2 kommer också med en helt ny sulslipning för loften 50 och 52 grader som förbättrar huvudets egenskaper vid helt fulla slag. På loften mellan 54 till 60 grader har också den C-formade sulslipningen begåvats med mer bounce i mitten. Samtliga loft kommer också med en ny avfasning nära den främre kanten som ska minska risken för att fastna i marken vid kortare slag runt greenen.
Priset ligger på 1899 med stålskaft samt 1999 kr för grafit.   


Text: Eric Franzén • 2023-01-18
UtrustningCleveland/SrixonUtrustningWedgar
Scroll to Top