Paradym-järnen landar i butik den 24 februari.

Callaway satsar på distansjärn

Här är Paradym-familjens järn och hybrider.

Text: Eric Franzén • 2023-01-05 Uppdaterad 2023-01-05

Medan fjolårets Rogue ST-serie lanserades med hela fyra järnmodeller väljer Callaway att hålla ett något snävare fokus för den nya Paradym-familjen, där två högteknologiska distansjärn väntar. Paradym och Paradym X utgår från samma ihåliga grundkonstruktion där speed frame-designen adderar extra stabilitet och omgärdande styvhet runt den AI-designade smidda träffytan. Huvudena innehåller även interna och externa volfram-vikter som individuellt positionerats för att erbjuda spelaren extra hjälp med bollhastighet och höjd. 

Prismässigt hamnar järnen på en premiumnivå där ett standardset (4 – GW) med stålskaft kostar 14 999 kr medan motsvarande alternativ grafitskaft går lös på 16 999 kr.

Paradym vänder sig till spelare som söker ett distansjärn med något smäckrare profil, och en känsla som drar åt det smidda hållet.

Paradym X har en något mer hjälpande design där tonvikten främst ligger på att leverera extra längd och bollhastighet.

Paradym-linjens två hybridmodeller landar på 3 999 kr och baseras till stor del på samma konstruktion som familjens fairwaywoods. Det vill säga ett huvud där den uppdaterade Jailbreak-designen stärker styvheten runt den AI-designade träffytan, ihop med en viktkassett som här positionerats något mer lägre och framåt för minskad spinn och ökad längd. Undertill återfinns en ny sula med vars vågliknande formdetaljer ska hjälpa huvudet att glida genom ruffen enklare.

Paradym har ett huvud med en aningen utdragen profil av mellanstorlek som öppnar för något mer kontroll.

Paradym X riktas mot de som föredrar en ytterligare större profil på huvudet samt mer hjälpande egenskaper sett till bollbana och längd.


Text: Eric Franzén • 2023-01-05
UtrustningCallawayHybriderJärnUtrustning
Rulla till toppen