TaylorMade anger att de sneglade närmare på egna P700-serien när Stealth-järnens mer avskalade utseende jobbades fram.

Utrustning

Så blir TaylorMades mest förlåtande järn

Lägre tyngdpunkt i huvudet och drawfrämjande långa järn står på menyn i nya Stealth-modellen.

Text: Eric Franzén • 2022-01-05

Stealth-järnen kan ur många aspekter ses som en direkt fortsättning på fjolårets SIM2-modeller. Även detta är en tydligt förlåtande design där klubbhuvudets ihåliga konstruktion baseras på flera olika materialtyper.

Bakom träffytan har TaylorMade eliminerat baksidans stålparti som ersatts med ett bakstycke av viktbesparande polymermaterial. Denna ger ökad stabilitet i huvudets omkrets, samt skapar även mer utrymme för träffytans flexibilitet i syfte att addera mer bollhastighet. De gram som nu frigjorts från tåpartiet har flyttats nedåt i huvudet för att ge lite extra hjälp med höjd på slagen. 

– Våra tankar kretsade runt att majoriteten av slagen sker på träffytans mitt eller nedre del. För att kunna öka prestandan i träffytans nedre del var vi tvungna att flytta tyngdpunkten nedåt, eftersom detta också flyttar sweetspoten något nedåt, säger Matt Bovee, ansvarig för produktutveckling av järn på TaylorMade. 


Konstruktionen innehåller andra välbeprövade TaylorMade-koncept som exempelvis Echo Damping System, den vibrationsdämpade stav som löper från häl till tå samt Thru Slot Speed Pocket, som stärker träffytans flexibla egenskaper. Inverted Cone Technology finns också på plats och har en progressiv positionering som utgår från spelarens mest vanliga träffbild, från järnfyra till pitching wedge.

De långa järnen har också begåvats med en mer drawfrämjande design som minskas successivt i mellanjärnen och ner till setets kortaste järn. 

Stealth finns i butik från den 1 april. Priset anges per enskild klubba och ligger på 1 643 kr för ett järn med stålskaft (KBS Max MT 85) medan grafit (Fujikura Ventus Red samt Aldila Ascent Ladies) kostar 1 857 kr.


Text: Eric Franzén • 2022-01-05
UtrustningJärnJernTaylorMadeTaylorMade Stealth
Scroll to Top