Tiger Woods reservputter, en exakt kopia av en av historiens mest legendariska golfklubbor, har sålts.

Utrustning

Tigers reservputter såld för 3,4 miljoner kronor

Någon med lite för mycket pengar har i helgen budat hem Tiger Woods-reservputter.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-30 Uppdaterad 2021-08-30

Golfutrustning behöver egentligen inte vara så dyrt. Begagnat kan man hitta bra produkter till rimliga priser som håller länge.
Golfutrustning kan också vara dyrt. Det kan vara riktigt dyrt.

Golfen Age Golf Auctions har nämligen precis sålt Tiger Woods reservputter för en summa som, tja, inte alla kan lägga på en bit metall med lite röd färg…

En Scotty Cameron-putter skapad för legendaren hade nämligen hittat ut till marknaden och första budet var på 25 000 dollar. När allt var klart såldes puttern till en privat köpare för 393 300 dollar, ungefär 3,4 miljoner kronor.

Det här är alltså en kopia av den putter Tiger Woods använt för att vinna 14 av sina 15 majortitlar. Det är inte den puttern. Den här gjordes 2002 och är en exakt kopia av Woods Newport 2. En reserv om något skulle hända hans riktiga putter.

Scotty Cameron ska ha gjort ett antal reserver under åren, totalt ska det dock inte finna mer än tio.

Puttern är 34 tum lång och huvudet är gjort i German Stainless Steel, ett extremt mjukt material som används på vissa putters till tourspelarna. De flesta Newport 2-putters som Cameron gjort kommer med en linje för att fixa siktet. Tiger Woods har dock bara en punkt. Puttern har också de karaktäristiska röda prickarna som Scotty Camerons putters har än idag. Faktum är att det var just den här puttern, eller ja originalet, som var den första med de röda prickarna från Scotty Cameron.

Anledningen är att Tiger Wood gillade puttern men ville ha den ett antal gram lättare. Sagt och gjort, Puttermakaren Cameron tog fram borren och tog bort stål för att sedan fylla hålen med röd färg.

Under auktionen såldes också annan golfmemorabilia. Gary Players Masters-trofé från 1974 såldes för 4,5 miljoner kronor. En olympisk OS-pokal från 1904 såldes för 4,3 miljoner kronor och en Tiger Woods-signerad Nike-boll såldes för 82 000 kronor.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-30
UtrustningPuttersScotty CameronTiger WoodsUtrustning
Rulla till toppen