Anna Nordqvist med sin, tja, inte så diskreta golfbag. Foto: Getty Images

Utrustning

Nordqvists ovanliga putter

Här är utrustningen Anna Nordqvist använde sig av för att vinna AIG Women's Open.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-23

Anna Nordqvist lyckades under söndagen bärga sin tredje majorseger efter att ha vunnit AIG Women’s Open på Carnoustie. Till sin hjälp hade svenskan en bag fylld med utrustning från lite olika tillverkare. Den mest udda delen av bagen är hennes putter, som är gjord av tillverkaren “Swag”. Men vi börjar med hennes woods.

Anna Nordqvist använde sig av en Titleist TSi3-driver med 10° loft. I drivern använder svenskan också ett Fujikura Ventus Red 60 S-skaft.
Hennes 3-wood är en Titleist TSi2. Denna med 15° loft och ett Graphite Design Tour AD DI 6 S-skaft. Vinnaren har också två hybrider i bagen. Dessa är tillverkade av PXG och modellen heter 0317 X Gen2. Hon har hybriden i 19° och 22°. I dessa använder Nordqvist Graphite Design Tour AD DI 75 S-skaft.

Järnen som Anna Nordqvist använder sig av är de helt nya Titleist T100s. Dessa har hon från järnfemma ned till sin pitch och i dessa använder hon UST Mamiya Recoil 95 F4-grafitskaft.

Wedgarna är också från Titleist: Vokey Design SM8. Alla med Nippon NS Pro Modus3 Tour 105 S-skaft.

Och så var det puttern också. Anna Nordqvist använder sig alltså av en putter från tillverkaren Swag. Putterföretaget är, som man kan ana av namnet, amerikanskt och grundades av Nick Venson. Han arbetade innan med Scotty Cameron och Betrinardi för att därefter ta kunskapen han samlat på sig och förmedlat den ut i sina egna putters. Detta har resulterat i flera olika modeller. Den som föll Anna Nordqvist i smaken var en modell vid namn “Handsome Too”. Puttern har en klassisk blad-stil med full offset och, bevisligen, fungerar den också väldigt, väldigt bra.

Anna Nordqvist använder sig också av en Titleist ProV1x-boll.

Här är Anna Nordqvists utrustning:

DriverTitleist TSi3, 10°
SkaftFujikura Ventus Red 60 S
3-woodTitleist TSi2, 15°
SkaftGraphite Design Tour AD DI 6 S
HybriderPXG 0317 X Gen2, 19° och 22°
SkaftGraphite Design Tour AD DI 75 S
JärnTitleist T100s
SkaftUST Mamiya Recoil 95 F4
WedgarTitleist Vokey Design SM8, 50-12F, 54-10S, 58-08M
SkaftNippon NS Pro Modus3 Tour 105 S
PutterSwag Handsome Too
BollTitleist ProV1x

Text: Jesper Johansson • 2021-08-23
UtrustningAIG Women's OpenAnna NordqvistUtrustning
Scroll to Top