Utrustning

Nya – råa – wedgar från Callaway

Callaway har lanserat en ny version av sina "Jaws"-wedgar. Den här gången med hög tå och en obehandlad träffyta.

Text: • 2021-08-11 Uppdaterad 2021-08-11

En wedge 2021 ska vara rå. Det vill säga obehandlad så att de rostar. Detta kan vi konstatera (nåja) efter att TaylorMade presenterade sin nya wedge Milled Grind 3 under måndagen samtidigt som Callaway kom med en wedge de med.

Jaws Full Toe heter de nya wedgarna som är framtagna för att ge mer kontroll på alla typer av slag med wedgar, så som chipar, pitchar, flopslag, bunkerslag och fulla slag in mot en green.

De själva kalla wedgarna för en ”spinnmaskin” vilket förstås låter lovande och de grundar uttalandet på fyra speciella teknologier. Wedgarna använder ”Jaws grooves” vilket ska vara de mest aggresiva inom golfutrustning. Skårorna finns också över hela träffytan för att ge spinn oavsett var bollen träffar. För att öka träffytans ”strävhet” har man också placerat skåror i skårorna och för att ge ännu mer spinn har Callaways wedgar en obehandlad träffyta som kommer rosta med tiden.

Men wedgarna är inte bara skapade för maximal spinn. Callaways ”Full Toe”-wedge är också skapad för att man ska kunna ha större valmöjligheter runt greenerna med till exempel hur öppet blad man använder.

Men inte nog med det. Callaway hävdar också att deras nya wedgar är ännu bättre än tidigare modeller på fulla slag. Med högre. tyngdpunkt än tidigare ger wedgarna en lägre och mer kontrollbar bollbana. Med viktportar har man kunnat flytta vikten från wedgarnas hosel till sulan vilket ger en skönare bollträff och mer redig bollträff.

Wedgarna kommer med två utseenden: Raw Face Chrome och Raw Black.
Pris: 1 800 kronor


Text: • 2021-08-11
UtrustningCallawayUtrustningWedgar
Rulla till toppen