Spider EX och Spider SR är två helt nya puttermodeller från TaylorMade.

Utrustning

TaylorMade utökar Spider-familjen

Två helt nya modeller landar i butik under våren.

Text: Eric Franzén • 2021-03-02 Uppdaterad 2021-03-04

13 år har passerat sedan TaylorMades allra första Spider-putter “Monza Spider” landade. Även idag utgår många av Spider-modellernas konstruktion i stort från samma designmässiga grundmall, där en stabiliserande ram.omger huvudets inre massa samt de justerbara eller fasta vikter som ofta används  Ett recept som visat sig leverera hög MOI och allmänt förlåtande egenskaper som hjälpt både tourspelare och amatörer när bollträffen sviktat på greenerna. Inom de närmaste veckorna uppdateras Spider-linjen med fyra nya releaser, varav två är helt nya modeller.

Spider EX
En helt ny design som påminner mycket om den populära Spider X-modellen, fast med något mer rundare linjer samt aningen större huvud. Träffytan består av en ny True Roll 2-insert där urethan varvas med åtta tunna aluminiumstavar. Aluminium återfinns också i ramen som omsluter kärnan av kolfiber samt de vikter i stål och volfram som återfinns på sidorna och i bakpartiet.

Spider EX kommer också med TaylorMades nya Fluted Feel-skaft som utvecklats ihop med KBS. Ett skaft som är uppdelat i två partier där två tredjedelar har en konventionell rund design och den sista delen utformats med avlånga skåror, i syfte att öka känslan.

I butik: 12 mars. Pris: 3 500 kr. 

Spider X Hydro Blast
Spider-seriens allra populäraste modell presenteras här i en ny silverfinish i matt aluminium, som högtrycksblästrats med finfördelade vattenstrålar.

I butik: 12 mars. Pris: 3100 kr.

Spider SR
En helt ny Spider-modell med en välbekant tourinspirerad design baserad på två vingar.  Två fasta stålvikter återfinns här bakom träffytans yttre kanter och kompletteras med utbytbara vikter i stål eller volfram i ändarna av vingarna, för att leverera maximalt med MOI och stabilitet.

I butik: 9 april. Pris. 3100 kr

Spider S
Spider-familjens mest förlåtande modell, sett till det uppmätta MOI-värdet, nådde ut på marknaden under fjolåret men uppdateras nu med en ny True Path-siktlösning. Denna håller exakt samma bredd som en golfboll för att underlätta att positionera bladet rätt vid adresseringen. Likt Spider EX och SR kommer även dena uppdatering av Spider S med det nya Fluted Feel-skaftet.

I butik: 9 april. Pris: 3100 kr.   


Text: Eric Franzén • 2021-03-02
UtrustningPuttersTaylorMadeUtrustning
Scroll to Top