Odyssey White Hot OG i #7, ett av den nya seriens sex huvuden.

Utrustning

Odyssey blickar bakåt i ny putterserie

White Hot OG återupplivar den klassiska versionen av Odysseys karaktäristiska inlägg till träffytan.

Text: Eric Franzén • 2021-01-14 Uppdaterad 2021-01-14

I slutet av 1990-talet letade Odysseys ingenjörsteam efter nya materiallösningar till träffytan på en kommande putterserie. De vände sig till kollegorna på Callaway som arbetade med kommande bollen Rule 35, och blev så pass imponerade över den urethan-blandning som fanns i bollens skal att den rakt av användes till inlägget på putterlinjen. 

Odyssey White Hot blev sedan deras mest framgångsrika produktlansering under 00-talets första decennium. Därefter har White Hot-serien levt vidare och uppdaterats ett antal gånger under åren.

I 2021-års nya serie White Hot OG väljer Odyssey att backa bandet till den ursprungliga versionen av White Hot-inlägget, som idag blivit smått legendarisk i vissa läger. Det tvådelade inlägget i White Hot OG har skapats med exakt samma urethan-blandning som orginalet – med betoning på att avge en mjuk och responsiv träffkänsla, som samtidigt levererar bollhastighet i stil med vad ett hårdare material kan göra. 

White Hot OG-serien kommer i sex olika välkända Odyssey-huvuden  (#1, #1WS, 2ball, #5, #7 och Rossie) med detaljfrästa ytor i smäcker silverfinish.

Pris: 2500–2700 kr (stålskaft), 2800–3000 kr (Stroke Lab-skaft)

I butik: 28 januari.


Text: Eric Franzén • 2021-01-14
UtrustningCallawayOdysseyPuttersUtrustning
Scroll to Top