stenson-ögon

Utrustning

Henrik Stenson Eyewear tar nästa steg

Henrik Stenson Eyewear är från och med januari 2021 ett bolag helt på egna ben.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-07

2016 grundades Henrik Stenson Eyewear, som sedan dess distribuerats av agenturen MiToo AB. Men från och med januari 2021 kommer varumärket stå på helt egna ben och stå för all aktivitet rörande bolaget.
– Det känns jättekul och spännande att vi nu kan fortsätta utveckla och bygga varumärket inom Sveriges gränser men även i utlandet, säger Marius Pedersen, ny försäljnings- och marnadschef.

Barsebäckbaserade bolaget kommer att utveckla sin affär då man hittills fokuserat på att finnas i butiker med en relation till golf. Nu hoppas man utvidga kollektionen till mer vardagligt Street wear, vilket i sin tur ska leda till att man kan bredda distributionen mot modebutiker med både fysisk och nätbaserad närvaro.

Detta innebär att Henrik Stenson Eyewear dels kommer att ha en ”performance”-linje som riktar sig mot golf, cykelsport, padeltennis och annat. Dessutom en ”street”-linje som har en mer modebaserad grund.
– Med feedback från Henrik Stenson och våra återförsäljare kommer kollektionen för 2021 uppdateras i nya material på bågar, linser och etuin och det ska bli riktigt kul att få visa nya produkter och framtidsplaner för våra återförsäljare och potentiella nya kunder, säger Pedersen i ett pressmeddelande.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-07
UtrustningHenrik StensonÖvrig utrustning
Scroll to Top