Arnold Palmer Invitational Presented By MasterCard – Final Round

Utrustning

“Vetenskapsmannen” har skaffat ny driver

Bryson DeChambeau är en av världens bästa amatörer. Men än så länge är han mer känd för att alla hans järnklubbor är lika långa. Nu har han skaffat en ny driver, och självklart är även den extremt modifierad.

Text: Jesper Johansson • 2016-03-22 Uppdaterad 2016-03-22

“Golfens vetenskapsman”, Bryson DeChambeau, är fortfarande amatör men har redan dragit många blickar till sig. Anledningen är hans utrustning. Amerikanens alla järnklubbor är nämligen lika långa.

När DeChambeau inför förra veckans tävling skulle skaffa en ny driver var den självklart inte heller i en standardmodell.

Bryson DeChambeau använde sig av Cobras modell King Cobra F6+ och spelade klubban med 7 graders loft. Klubban har ett spår i botten av klubbhuvudet med en vikt som gör att man kan ändra var på huvudet gravitationen ska vara. En sådan egenskap torde vara något som “vetenskapsmannen” uppskattar men i stället för att ställa in vikten på klubbhuvudet valde han att gå en annan väg.

Den tidigare NCAA- och US Amateur-vinnaren tog istället bort vikten helt.

– Vi tog bort hela skenan och även vikten för att minska svingvikten så mycket som möjligt, berättade Ben Schomin, tourrepresentant för Cobra till Golfdigest.com

Men det var inte bara klubbhuvudet som ändrades för att DeChambeau skulle få det lätta klubbhuvudet han eftersträvade. Även greppet ändrades till ett 121 gram tungt JumboMax XL grepp (ett vanligt grepp väger ungefär 50 gram).

Amatören planerar att bli en professionell spelare efter US Masters och under Arnold Palmer Invitational, där han slutade delad 27:a, snittade DeChambeau 264,6 meter med den nya drivern.

Här kan du läsa mer om Cobras King Cobra F6+.

Här är årets 9 hetaste drivers


Här är årets 7 hetaste drivers – mellanklassen


”Jag tänker förändra hur golf ska spelas”


Text: Jesper Johansson • 2016-03-22
UtrustningBryson DeChambeauCobra/PumaDriversUtrustning
Scroll to Top