5de5a33dade3a

The Future is here…

I slutet av oktober kommer två nya modeller av Scotty Camerons Futura-serie att finnas i butik. X7 och X7M bygger vidare på de framgångsrika X5-modellerna som har blivit ännu större och har ännu högre MOI.

Text: Martin Strömberg • 2015-10-06 Uppdaterad 2015-10-06

Futura X7 är en wingback-putter som är cirka tio procent större än sin föregångare och har nu både vertikala och horisontella siktlinjer.

Enligt Scotty Cameron har många spelare efterfrågat en större modell och nya X7 ska vara mer förlåtande med ännu större sweetspot. Den är tillverkad i två olika delar: en lättare mittdel som ger puttern känsla och mjukt, skönt ljud är integrerad i en tyngre ram med häl, tå och bakdel i stål som ger stabilitet och tyngd.
Rekommenderat pris: 3 595 kronor

Futura X7M

Är också en wingback men X7M har dessutom en heltäckande ram baktill för att flytta ännu mer vikt långt bak i puttern, därav tillägget M, som står för MOI. Den har också två inre siktlinjer för att ge en ännu tydligare siktkänsla, också det något som vissa spelare efterfrågat, detta ska hjälpa särskilt under skuggiga förhållanden.
Rekommenderat pris: 3 595 kronor

Futura X7M Dual Balance

Har samma huvudform som X7M men också extra tyngd på 50 gram i huvudet (400 gram totalvikt) och 50 gram i änden av skaftet och har en standardlängd på 38 inch mot vanliga putters som är 33-36. Detta är tänkt att hjälpa spelare som söker extra stabilitet genom att greppa ner lite på en längre klubba.
Rekommenderat pris: 3 895 kronor

Alla modellerna kommer att finnas i butik den 23:e oktober.


Text: Martin Strömberg • 2015-10-06
UtrustningPuttersScotty CameronUtrustning
Rulla till toppen