Srixons nya Z545-driver har två viktskruvar i sulan och en justerbar hosel för att manipulera bollflykten.

Utrustning

Srixon Z545

Läs vad Svensk Golfs testpanel tycker om Srixons nya driver Z545.

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-11 Uppdaterad 2019-12-11

SÅ LÄSER DU TESTET

Under rubriken “Svensk Golf säger” sammanfattar vi kort det viktigaste du behöver veta om varje modell. Därefter följer citat från testpanelen. Dessutom bjuder vi på de insikter vi fått om varje modell med hjälp av bollflyktsradarn TrackMan.

LAUNCH. Utgångsvinkeln mellan bollen och marken (horisonten) direkt efter träffen. Ihop med bollhastighet är launchvinkeln en avgörande parameter för hur högt och långt slaget kommer att flyga. Tumregeln är att ju långsammare du svingar, desto högre launchvinkel behöver du för att maximera längden på slaget.

SPINN. När du slår ett golfslag kommer bilen direkt efter träffen att börja rotera bakåt. TrackMan mäter spinntalet, vilket är viktigt att hålla koll på när du provar ut en driver eftersom det påverkar bollflykt och slaglängd. Både du själv, beroende på hur du svingar, och klubbans egenskaper påverkar spinnen. Det finns inget gyllene spinntal för alla spelare, men generellt kämpar spelare som svingar snabbare och/eller slår ner på bollen med för mycket spinn.

PRIS: 3 795 kr.
LOFT: 8,5, 9,5 och 10,5.
JUSTERBARHET:  Ja: facevinkel (+/- 2 grader), lievinkel (2 grader) och två viktskruvar i sulan för att justera tyngdpunkten.
STANDARDSKAFTLÄNGD: 45 tum.

SVENSK GOLF SÄGER: En träffyta med rundade kanter i varierande tjocklek (tunnare i häl och tå) ska bidra till att få upp bollhastigheterna och göra klubban mer förlåtande.

SÅ GICK PANELSNACKET: “Vid första anblicken blir jag inte överdrivet sugen, eftersom designen känns lite anonym. Men när man väl börjar hitta de rätta inställningarna (vilket man måste ha minst ingenjörsexamen för och det är ett minus) och slår med klubban så levererar den goda resultat. Längden är imponerande.”

“Skönt avskalad och stilren design med modern touch undertill. Ger – rätt inställd – en ganska effektiv bollflykt utan överdrivet mycket spinn.”

Srixon Z545
Med en träffyta som omsluter kronan i fogarna ska Srixon ha åstadkommit högre “trampolineffekt” över en större del av slagytan.
Srixon Z545

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-11
UtrustningCleveland/SrixonDriversTestUtrustning
Scroll to Top