Cobra Fly-Z ersätter fjolårets BioCell-driver och erbjuds i nio olika färger

Utrustning

Cobra Fly-Z

Läs vad Svensk Golfs testpanel tycker om Cobras nya driver Fly-Z.

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-10 Uppdaterad 2019-12-11

SÅ LÄSER DU TESTET

Under rubriken “Svensk Golf säger” sammanfattar vi kort det viktigaste du behöver veta om varje modell. Därefter följer citat från testpanelen. Dessutom bjuder vi på de insikter vi fått om varje modell med hjälp av bollflyktsradarn TrackMan.

LAUNCH. Utgångsvinkeln mellan bollen och marken (horisonten) direkt efter träffen. Ihop med bollhastighet är launchvinkeln en avgörande parameter för hur högt och långt slaget kommer att flyga. Tumregeln är att ju långsammare du svingar, desto högre launchvinkel behöver du för att maximera längden på slaget.

SPINN. När du slår ett golfslag kommer bilen direkt efter träffen att börja rotera bakåt. TrackMan mäter spinntalet, vilket är viktigt att hålla koll på när du provar ut en driver eftersom det påverkar bollflykt och slaglängd. Både du själv, beroende på hur du svingar, och klubbans egenskaper påverkar spinnen. Det finns inget gyllene spinntal för alla spelare, men generellt kämpar spelare som svingar snabbare och/eller slår ner på bollen med för mycket spinn.

PRIS: 2 995 kr.
LOFT: Justerbart: 9-12 (herr) och 10,5-13,5 (dam).
JUSTERBARHET:  Ja: loft (3 grader) och lievinkel, med tre upprätta (draw) positioner.
STANDARDSKAFTLÄNGD: 45,5/44,5 tum. 

SVENSK GOLF SÄGER: Cobra pratar om Fly-Z som den mest förlåtande driver de tagit fram hittills. Tack vare viktbesparingar i kronan har tyngdpunkten positionerats djupare i huvudet.

SÅ GICK PANELSNACKET: “Även om jag ‘borde’ trivas bättre med mer lågspinnande Fly-Z+ känns den här bättre. Mycket snällare och inte tokmycket spinn!”

“Det här var en favorit. Den ser cool ut och levererar bra resultat.”

“Bra känsla vid första anblicken. Har ett kompakt och inte utsmetat huvud och det känns rätt för mig. Gillar designen med de subtila detaljerna på den färgade kronan. Härlig träff och skönt ljud. Skulle köpa den alla dagar i veckan.”

Cobra Fly-Z
Genom att variera tjockleken på kronan kan Cobras ingenjörer påverka hur tyngdpunkten i klubbhuvudet är positionerad.
Cobra Fly-Z

Text: Oskar Åsgård • 2015-03-10
UtrustningDriversTestUtrustning
Scroll to Top