Efter collegetriumfen med USC bjöds Mikaela Parmlid in till Vita huset och dåvarande presidenten, golfpassionerade George W. Bush. Foto: All Over Press

Från Vita huset – till Hall of Fame

I somras tog Mikaela Parmlid sin första seger som proffs. Nu hyllas hon – för sin amatörkarriär. Göteborgskan har valts in i collegegolfens Hall of Fame.

CM Hellsten • 2013-11-27

Det var i Delsjö Ladies Open, en tävling på Nordea Tour med värdinnorna Karin Sjödin och Linda Wessberg, som Mikaela Parmlid tog sin första seger som professionell i juni.
Veckan efter åkte hon till Slovakien och nådde en fjärdeplats på Ladies European Tour.
I den nästföljande tävlingen slutade göteborgskan tvåa i Open de Espana.
Och i början av augusti var det dags för British Open på The Old Course. Två raka 69-rundor gav en sjundeplats halvvägs in i majorn men blev till slut delad 36.
Inför tourfinalen i Dubai 4-7 december är Mikaela Parmlid bästa svenska och elva på LET:s Order of Merit med 90 784,87 inspelade euro.
– Jag har spelat bra golf hela året och hoppas kunna vara med och fajtas igen, säger Mikaela Parmlid.

Nu hyllas 32-åringen – för sin amatörkarriär.
Under åren 1999 till 2003 studerade hon vid University of Southern California och tiden i Los Angeles blev väldigt framgångsrik.
Parmlid vann NCAA-mästerskapet både individuellt samt med laget och fick traditionsenligt resa till Washington D.C. där den dåvarande presidenten och golfaren George W. Bush bjöd in mästarna till Vita huset.
Mikaela Parmlid fick under universitetskarriären även utmärkelsen Honda Sports Award där collegevärldens bästa idrottare prisas. Parmlid vann golfkategorin. 1992/93 fick Charlotta Sörenstam samma pris och 2009/10 var det Caroline Hedwalls tur.

Efter tävlingen i Förenade Arabemiraten åker Mikaela Parmlid till ett annat ökenområde – Nevada – för att närvara vid en gala på Planet Hollywood i Las Vegas 10 december där hon officiellt kommer att väljas in i collegegolfens Hall of Fame.
– Han som är ansvarig för Coaches Association i USA ringde och berättade nyheten. Det finns en pott med spelare som uppfyller alla kriterier och sedan röstar coacherna om vilka som ska få plats i Hall of Fame.

Hur tog du emot beskedet?
– Jag blev väldigt smickrad. Det här är ju fantastiskt. Jag hade många bra år på USC och spelade fantastisk golf. Jag är väldigt glad över den tiden i mitt liv och det här är en stor ära.

Scroll to Top