Scott Stallings fick till slut sin bekräftelse på att han får spela Masters på Augusta National i april // Foto: Getty Images

Tournytt

Masters skickade inbjudan till fel Scott Stallings

Namnförväxling gav tourspelaren ett jobbigt nyår.

Text: Martin Strömberg • 2023-01-03 Uppdaterad 2023-01-05

37-åriga Scott Stallings har inte spelat Masters sedan 2014 och har bara två starter på Augusta National. Men efter ett fint 2022 med bland annat sju topp tio-placeringar tog sig Stallings hela vägen fram till Tour Championship, vilket normalt sett ger en inbjudan till årets första herrmajor i början av april. Men när kollegorna på PGA Tour traditionsenligt började lägga ut sina inbjudningar via sociala medier gick Stallings och väntade på sitt brev som aldrig verkade komma. Officiellt är man aldrig inbjuden förrän man har fått sin pappersinbjudan via snigelposten och Stallings berättar att han gick ut och kikade i brevlådan flera gånger om dagen.

I stället fick han plötsligt ett meddelande i telefonen från en fastighetsmäklare, som också var bosatt i Georgia, och med samma namn, Scott Stallings. Inte nog med det, hans frus namn var Jennifer, precis som golfspelaren Scott Stallings. Mäklaren hade fått en inbjudan till Masters av misstag och då han själv spelade golf förstod han värdet av det märkliga brevet som han fått.

– Jag är hundra procent säker på att det här brevet inte är till mig, kommenterade han.

Scott Stallings från Georgia skickade vidare brevet med snigelposten till en överraskad och tacksam golfspelare som äntligen hade full bekräftelse på att han får spela Augusta National för första gången på nio år. Slutet gott allting gott.

Scott Stallings, tourproffset, tänker nu ordna så att Scott Stallings, mäklaren, får komma till Augusta.
– Vi kommer att ge honom några biljetter till inspelningsdagarna och ta ut honom på en middag på måndagen, sa Scott Stallings, tourproffset, till journalister i samband med veckans tävling på PGA Tour.


Text: Martin Strömberg • 2023-01-03
TournyttAugusta NationalScott StallingsThe MastersTournytt
Scroll to Top