Efter stora skadebekymmer har Day halkat ner på världsrankingen, men nu jagar han segern igen på favoritbanan // Foto: Getty Images

Efter skadehelvetet – Day i segerstriden igen

Australiern delar ledningen på favoritbanan.

Text: Martin Strömberg • 2022-01-29 Uppdaterad 2022-01-29

Jason Day har inte vunnit sedan i början av maj 2018 då han spelade hem Wells Fargo Championship på Quail Hollow.

Skadebekymmer, oftast ryggrelaterade, svingproblem och svårigheter med motivationen har gjort att den förre världsettan rasat till en 129:e plats på världsrankingen inför veckans Farmers Insurance Open på Torrey Pines utanför San Diego.

Men just här har Day tagit två av sina tolv segrar på PGA Tour, den senaste 2018 då han besegrade Alex Norén i ett dramatiskt särspel som varade i sex hål.

Nu har Day gett sig själv möjligheten att ta sin tredje seger på favoritbanan, han delar ledningen efter tre ronder på 14 under par tillsammans med amerikanen Will Zalatoris. Day gick tredje ronden på 67 slag efter att ha avslutat med tre raka birdies på hål 16-18, i klippet här nedanför ser vi birdieputten på hål 16.

Day beskriver de senaste tre åren så här: ”Väldigt mycket stress, hur jag än gjort så har det gjort ont. Att gå från att ha varit bland de bästa i världen och plötsligt försvinner allt under dig”.

För Alex Noréns del blir det svårt att nå den absoluta toppstriden den här gången. Han gick runt på 71 slag (-1) tredje ronden och delar 38:e plats, åtta slag bakom tätduon.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Text: Martin Strömberg • 2022-01-29
TournyttAlexander NorenFarmers Insurance OpenJason DayPGA TourTorrey PinesTournyttWill Zalatoris
Rulla till toppen