Henrik Stenson slutade näst sist på Bahamas. Bild: Getty Images

PGA Tour

Stenson pliktad – slog ut från fel tee

Henrik Stenson var inblandad i en något ovanlig incident den sista dagen av Hero World Challenge på Bahamas.

Text: Bo Steffensen • 2021-12-06

Henrik Stenson och Jordan Spieth, som gick i den första bollen på söndagen, var med om en något udda upplevelse i finalrundan av Hero World Challenge.
När de två kom till nionde hålet peggade de upp på samma tee som de gjort de tidigare tre ronderna.
Det var bara det att denna gången hade hål 9 och 17 bytt tee med varandra. Något tävlingsledningen hade förvarnat om möjligen skulle kunna hända den sista dagen.
– Vi gick mot våra bollar när en domare frågade om vi slog ut från rätt tee box. Vi vände oss om och såg då att det fanns en annan tee, längre fram till vänster, sa Henrik Stenson efter ronden.
Han och Jordan Spieth var tvungna att gå tillbaka och slå ut från rätt tee. Båda fick dessutom plikta två slag. Jordan Spieth gjorde en trippel på hålet, Henrik Stenson en dubbel.
– Jag trodde faktiskt inte att vi skulle få plikt eftersom det är en välgörenhetstävling men sedan insåg jag att den ger världsrankingpoäng och så. Det som är frustrerande för oss två är att alla andra grupper efter oss blev noggrant informerade om bytet, det blev inte vi som gick först. Nu spelade det ingen roll för oss vilket är tur för dem, sa Jordan Spieth.

Hero World Challenge är en inbjudningstävling med Tiger Woods som värd. Den ger inga Fedex Cup-poäng och det är bara 20 spelare i fältet, men det är stora prispengar och segraren får 48 världsrankingpoäng.
Henrik Stenson och Jordan Speith var de enda spelarna som slutade över par i tävlingen.
Stenson blev näst sist på +1 totalt. Speith sist på +6 totalt.
– Jag frågade domaren om vi bara kunde säga att vi slutade 19 och 20 i tävlingen och lägga av efter nio hål, men det gick inte det heller, sa Stenson.

Viktor Hovland vann tävlingen. Han var 19 slag bättre än Henrik Stenson.

RESULTAT


Text: Bo Steffensen • 2021-12-06
TournyttHenrik StensonHero World ChallengeJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top