Två 67-ronder har tagit Linnea Johansson upp i ledning. Bild: Getty Images

Kval till LPGA Tour

Linnea Johansson i kvalledning

Två av åtta ronder spelade. Svenskan leder med ett slag.

Text: Bo Steffensen • 2021-12-04 Uppdaterad 2021-12-04

Det är långt kvar men Linnea Johansson är i delad ledning efter två ronder av kvalet till LPGA Tour.

Linnea Johansson gick, precis som på torsdagen, runt på 67 slag. Fram till sista hålet var det bara par och birdies (sex stycken, varav tre raka på 15, 16 och 17) i scorekortet. Hon avslutade dock med en bogey.

Kvalet till LPGA Tour är ett maraton, åtta ronder. 110 spelare gör upp om 45 LPGA-kort. Efter fyra varv dras en kvalgräns där 70 spelare och delningar spelar ytterligare fyra varv nästa vecka. Ju högre placering i kvalet, desto bättre förutsättningar nästa år. 
Sju svenska spelare är med och kvalar i Alabama. Linn Grant, Dani Holmqvist, Linnea Johansson, Frida Kinhult, Louise Ridderström, Linnea Ström och amatören Beatrice Wallin.

28-åriga Linnea Johansson, från Båstad, delar ledningen med sydkoreanskan Na Rin An. Båda är –9 totalt och ett slag före bland andra danskan Emily Kristine Pedersen.

Frida Kinhult är delad 36:a (–2), Beatrice Wallin delad 46:a (–1), Linnea Ström och Linn Grant båda d64 (+1)
Där ligger kvalstrecket efter två spelade ronder.
Sex varv återstår alltså, 108 hål.
– Jag kommer att försöka fortsätta träffa fairways och försöka hitta stora partier på greenerna. Det kommer att bli birdies och bogeys, kanske dubblar också. Det är bara att fortsätta även om saker och ting kanske går emot dig. Det är det jag kommer att fokusera på, säger Linnea Johansson.

Klicka på bilden för fullständig ledartavla


Text: Bo Steffensen • 2021-12-04
TournyttLinnea JohanssonLPGA Tour Q SeriesTournytt
Scroll to Top