Henrik Stenson var på den halva av startfältet som hann spela färdigt första ronden av i Houston Open: Bild Getty Images

PGA-touren

Blöt och trög start för Stenson – avbrutet spel

Henrik Stenson långt bak i fältet i Houston Open. Regn försenade starten.

Text: Bo Steffensen • 2021-11-12

Det blev ingen raketstart i Houston Open för vare sig Henrik Stenson eller Henrik Norlander.
Till att börja med försenades tävlingen med två och en halv timme på grund av häftigt regn. De spelare som gick ut på eftermiddagen hann sedan inte spela klart sina ronder på grund av mörker.
Dit hörde Henrik Nolander som fick avbryta efter sitt utslag på hål 13. Norlander ligger på par och har alltså drygt fem hål att spela på fredagsmorgonen innan den andra ronden tar vid.
Henrik Stenson hade förmiddagstid och hörde till dem som hann runt banan. Han började med en bogey men höll sedan spelet uppe och var två under efter 14 hål. Henrik Stenson avslutade med trippel på 16, par 17, bogey 18, tappade fyra slag och kom in två över par (72 slag).
I nuläget är han delad 101:a och kommer sannolikt att ligga långt bak i fältet även när alla spelat färdigt den första ronden.
Leder gör kvartetten Marc Leishman, Russell Henley, Talor Gooch och Luke List. Alla är fem under par. List har dock tre hål kvar att spela.

FÖLJ tävling här


Text: Bo Steffensen • 2021-11-12
TournyttHenrik NorlanderHenrik StensonHouston OpenPGA TourTournytt
Scroll to Top