Det ser bra ut inför helgen för Viktor Hovland som är delad trea i Mexiko. Bild: Getty Images

PGA-touren

Hovland i topp trots knäckt driver

Viktor Hovland lånade ut sin driver och fick tillbaka den i bitar. Nu spelar han med en lånad klubba – och ligger i toppen. Henrik Stenson missade kvalgränsen.

Text: Bo Steffensen • 2021-11-06 Uppdaterad 2021-11-07

Inför första ronden av Technology Championship på mexikanska Mayakoba knäckte Danny Lee titelförsvararen Viktor Hovlands driver – på rangen.
Lite stress blev det innan Hovland fick låna en driver av James Hahn, som spelar samma märke som norrmannen (Ping) fast använder sig av ett kortare skaft.
Hovland tog sig runt på 67 slag på torsdagen, fyra under par. På fredagen kom han in på  65, sex under, trots en dubbel på ettan och avancerade till en delad tredjeplats. Hovland är –10 totalt, tre slag efter förre collegekompisen Matthew Wolff.
24-årige Hovland trivs med sina lånade, en tum kortare, driver.
– Ärligt talat, rent precisionsmässigt tror jag att den här kanske är bättre, sa Hovland efter andra ronden.

Så vad gjorde Danny Lee? Jo, nyzeeländaren tränade fart på rangen före sin första rond. Det fick Hovland syn på och frågade Lee om han ville testa hans driver eftersom den var en tum längre än Lees. Kanske det skulle ge ännu mer fart i svingen. Det ville Lee men det testet blev inte så lyckat.
– Jag vet inte hur den gick av eller hur han gjorde. Jag tittade bara upp efter det att han slagit och då var drivern i bitar, sa Viktor Hovland.
Planen nu är att fortsätta med den lånade drivern under helgen. Skulle den hjälpa Hovland att försvara sin titel blir han den förste att göra det på touren sedan Brooks Koepka försvarade sin majortitel i PGA-mästerskapen 2019.
– Det handlar mest om att veta hur vinden går. Det var en annan vindriktning i dag jämfört med i går och det ändrar definitivt en del klubbval och annat från tee. Bortsett från det är det bara att sikta och slå, säger Viktor Hovland.

Fyra svenskar fanns med i startfältet. Två spelar vidare i helgen.
Alexander Norén (69–67) och Henrik Norlander (70–66) är båda –6 totalt och delar en 28:e plats. De har sju slag upp till Matthew Wolff.
Kvalgränsen drogs vid –4.
Det blev för mycket för Henrik Stenson (69–72, –1 totalt) och Jonas Blixt (72–70, par).

Klicka på bilden för fullständig leaderboard


Text: Bo Steffensen • 2021-11-06
TournyttHenrik StensonMayakobaPGA TourTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen