Matthew Wolff jagar sin andra seger på PGA Tour. Foto: Getty Images.

Tournytt

Wolff låter drivern vila i Mexiko

Amerikanen i ensam ledning efter första dagens spel i World Wide Technology Championships.

Text: Axel Bridal • 2021-11-05

Matthew Wolff ser ut att börja hitta formen igen efter torsdagens spel på Mayakoba. I somras gick 22-åringen ut och berättade att han genomlidit en tyngre period, mentalt sett, präglad av prestationsångest samt en livsglädje som inte var på topp.

Senaste tävlingen, CJ Cup i Las Vegas, innan veckans nedslag i Mexiko resulterade i en andraplats. De tre veckor som han valt att ta ett break från touren under har innehållit en hel del arbete ihop med coachen George Gankas. Något som tydligen gav direkt avkastning i form av en bländande 61-runda, vilket också är nytt banrekord.
– Jag är väldigt självsäker i spelet just nu, och jag har bevisat att jag kan hålla detta uppe när det går bra. Inne i huvudet är jag på en bra plats och jag är bara glad över att vara här oavsett resultatet.

Allt föll på plats för Wolff som med 10 birdies och en bogeyfri torsdag sitter på en ensam ledning. Något chockerande var att Wolff, trots den låga rundan, endast slog ut med drivern vid ett tillfälle. Anledningen var att drivern går för långt och den tar in problem i spel som bör undvikas på den tekniska Chameleon banan.

–  Om jag slår drivern bra kan jag hamna i grottbunkern (på hål 7). Så jag slog bara en drive idag, på hål 13, ett par 5. Jag träffade fairway med den, så jag är 1/1 med drivern.

Det ska tilläggas att Matthew Wolff hör till de längre i fältet, och hans spoon går längre än flera spelares driver. Den fördelen är något han är mycket medveten om.

– Jag har pratat om det med min coach George. Det är klart att det är skönt att kunna slå iväg den långt, det är en stor fördel. Jag kan flyga några saker som de andra inte kan nå, så det är klart att jag gillar banor som jag kan slå driver på. Men det spelar ingen roll, som alla andra på touren, spelar det ingen roll var vi är när vi spelar bra.

Bästa svenskar är Henrik Stenson och Alex Norén som delar 57:e platsen på två under. Detta är Stensons första tävling på den nya säsongen av PGA-Touren.

Övriga svenska resultat:
Henrik Norlander (d78, -1)
Jonas Blixt (d104, +1)


Text: Axel Bridal • 2021-11-05
TournyttAlex NorénHenrik StensonMatthew WolffPGA Tour