Danske Lucas Bjerregaard har varit "osynlig" i några år, nu är han delad tvåa i Portugal inför helgen. Bild: Getty Images

Europatouren

Bjerregaard börjar hitta tillbaka igen

Broberg bäste svensk. Tre av fem svenskar spelar vidare i Portugal Masters.

Text: Bo Steffensen • 2021-11-05 Uppdaterad 2021-11-05

Efter en bogeyfri 67:a, fyra under par för dagen, är Kristoffer Broberg (69–67) bäste svensk i Portugal Masters. Hans –6 totalt räcker räcker till en delad tolfteplats inför helgen. Broberg har sex slag upp till ledande Nini Bertasio (–12).
Fem svenskar kom till start, tre spelar vidare i helgen.
Peter Hanson, som tänker avsluta sin karriär i Scandinavian Mixed nästa år, får två rundor till. Precis som Alexander Björk.
Björk (71–66) är –5 totalt, Hanson (71–69) är –2.
Kvalgränsen drogs vid par.
Marcus Kinhult (72–74), gjorde en bogey på 16 och behövde därför en birdie på ett av de två sista hålen för att landa just på kvalgränsen. Det blev par på 17 – och en trippel på 18. Totalt +4 för Kinhult och bara att packa väskan.
Sebastian Söderberg (76–74) avslutade en tung vecka med en trippel och slutade +8 totalt.

Bjerregaard på g igen?

En spelare som tycks ha vaknat igen efter några tunga är Lucas Bjerregaard. Dansken vann den här tävlingen 2017, följde upp med seger i Dunhill Links året efter och såg då ut att var på väg mot något riktigt stort. Han avslutade 2018 som 47:a på världsrankingen.
De senaste två och ett halvt åren har han en topp 10 på Europatouren och under 2020, då han spelade sina åtta första tävlingar på PGA-touren, missade han 15 kvalgränser på 18 spelade tävlingar.
Och avslutade det året rankad 336:a i världen. Inför denna veckan var han nere på plats 662.
Nu är Lucas Bjerregaard, som spelar för att behålla sitt kort på Europatouren, delad två inför helgen efter 67–65, två slag bakom ledande Bertasio.
Som leaderboarden ser ut just nu är han 102:a på rankingen, ett avancemang på 34 platser, och alltså innanför topp 120 som får spelrättigheter till nästa år. Men två ronder återstår.
– Det har inte varit något bra år för mig. Jag har blixtrat till lite här och där men det är inte mycket jag haft att komma med egentligen. De senaste månaderna har jag spelat bättre men jag är inte där jag behöver vara. Men jag är nöjd med de senaste dagarna, säger Lucas Bjerregaard till Europatouren.

En annan dansk gjorde så här:

Klicka på bilden för fullständig leaderboard


Text: Bo Steffensen • 2021-11-05
TournyttEuropatourenKristoffer BrobergLucas BjerregaardPortugal MastersTournytt
Scroll to Top