Viktor Hovland gillar att spela på Mayakoba i Mexiko. Bild: Getty Images

PGA-touren

Hovland inför titelförsvaret: ”Jag älskar stället”

Viktor Hovland ska försvara sin seger i mexikanska Mayakoba. Han får tampas med fyra svenskar: Jonas Blixt, Alex Norén, Henrik Norlander och Henrik Stenson.

Text: Bo Steffensen • 2021-11-03

World Wide Technology Championship på Mayakoba i Mexiko var den första PGA-tourtävlingen som norrmannen Viktor Hovland spelade. Det var 2018.
Det är också tävlingen han vann förra året när han tog sin andra seger på PGA-touren. Den första tog han i Puerto Rico.
Han kan banan. Det är femte tävlingen han spelar på El Camaleon Mayakoba GC som ligger utanför Playa del Carmen på Yucatanhalvön.
– Det är häftigt att få försvara en titel. Det är första gången. Jag fick inte gjort det i Puerto Rico senast så jag är glad att kunna vara här. Jag älskar stället. Banan är kanon, vädret är bra, anläggningen fantastisk. De är som en liten semester från det dåliga vädret hemma i Oklahoma, sa Viktor Hovland på en presskonferens under tisdagen, som refereras av Norsk Golf.

Efter Ryder Cup i slutet av september, där Viktor Hovland fick spela alla fem matcherna och tog en poäng (två delningar), har norrmannen spelat två tävlingar på PGA-touren. Shriners Children’s Open, där han slutade delad 44:a och The CJ Cup, där han blev delad 18:e.
 En så där start på PGA-säsongen, mätt med Hovland-mått.
I båda tävlingarna har han haft problem runt greenerna.
– Jag tycker att jag har spelat bättre än vad resultaten visar, men det är sån golfen är. Jag tycker att jag puttar bra och jag har tagit några steg framåt runt greenerna så om jag slår bollen som jag brukar bör det bli några birdies denna veckan, säger Viktor Hovland.
Han har nu varit spelledig i två veckor. Denna veckan får han, trots säsongsstarten, finna sig i att vara en av favoriterna till segern.
– Även om jag inte gett mig själv så många chanser att vinna tävlingar som jag skulle önska så känner jag att jag hanterar pressen bättre nu. Jag kommer ihåg att jag var så nervös i slutet förra året. Det gick bra till slut men jag var ordentligt nervös. Jag är bättre på att hantera det nu, säger Viktor Hovland.

Fyra svenskar finns med i startfältet. Jonas Blixt, Alex Norén, Henrik Norlander och Henrik Stenson.

Starttider (svensk tid):
12.55: Jonas Blixt, Danny Lee, Chris Kirk
14.12: Henrik Stenson, Garrick Higgo, Adam Long
14.34: Henrik Norlander, Luke List, Joseph Bramlett
17.35: Alex Norén, Brian Stuard, Brendan Steele
18.30: Viktor Hovland, Lucas Herbert, Patrick Reed

Följ tävlingen här.

Text: Bo Steffensen • 2021-11-03
TournyttAlexander NorenHenrik NorlanderHenrik StensonJonas BlixtMayakobaPGA TourTournyttViktor Hovland