Jessica Karlsson under torsdagens rond, innan skymningen föll över Dubai. Foto: LET/Tristan Jones.

Tournytt

Karlsson delar ledningen i Dubai

Jagar karriärens första seger på Ladies European Tour.

Text: Axel Bridal • 2021-10-28 Uppdaterad 2021-10-28

Jessica Karlsson fortsätter att ha en stark vecka i Dubai. 29-åringen från Karlstad har varit proffs i nio år och tog under torsdagen ytterligare ett steg mot den första efterlängtade segern på Ladies European Tour efter sin 68:a på Emirates Golf Club upplysta Faldo Course. Karlsson hade bud på att sluta dagen i ensam ledning när chippen för birdie på 18:e snuddade vid hål. Under fredagen får Karlsson dock full koll på konkurrenten Maria Fassi när de ställs mot varandra i ledarbollen, där de kommer att startaa dagen i delad ledning på totalt 10 under par.

Karlsson är nu tillbaka i hetluften på allvar sedan proffskarriären sattes på paus under delar av förra året.

– Det var ganska tufft under början av året. Jag spelade en del riktigt dålig golf eftersom det hade gått ett och ett halvt år sedan jag tävlade. Under förra hösten jobbade jag som lärare i matte och naturorienterade ämnen, vilket var riktigt bra, säger Jessica Karlsson till den europeiska damtourens webbplats. 

Näst bäste svenska är Johanna Gustavsson som delar 20:e plats på totalt tre under par, vilket även var resultatet för dagens rond – trots en beklaglig dubbelbogey på 11:e hålet.  


Text: Axel Bridal • 2021-10-28
TournyttJessica KarlssonJohanna GustavssonLadies European TourMaria Fassi
Scroll to Top