Bernhard Langer möter publiken jubel under helgens tävling i Richmond, Virginia. Foto: Getty Images.

Langer historisk – äldste segraren någonsin

Tyske legendaren tog sin 42:a titel på amerikanska seniortouren.

Text: Axel Bridal • 2021-10-25 Uppdaterad 2021-10-25

64 år, 1 månad och 27 dagar. Så lyder den nya rekordnoteringen för den högsta åldern vid en seger på den amerikanska seniortouren.
Och föga överraskande handlar det om Bernhard Langer.

Segern kom i Dominion Energy Classic och var Langers första sedan mars, 2020.  Langer brädade Doug Barron redan på det första särspelshålet där tysken satte en två meter lång putt för birdie.

–  Allt hänger på en putt, det är så pass tajt det är här ute, sade Langer till den samlade median.

Tvåan Doug Barron missade sin birdieputt från ungefär samma avstånd strax innan Langers avgörande, men är bara imponerad av sin motståndare och spelkamrat.

– Han är fantastisk, otroligt begåvad och han är en av mina idoler och vänner, sade Barron om Langer. Jag är väldigt lyckligt lottad att kunna kalla honom min vän- Om jag ska bli slagen, jag har inget emot att bli slagen av honom.

I och med vinsten utökar Langer nu sin ledning till den nuvarande tvåan Jim Furyk på rankingen inför de sista slutspelstävlingarna i Charles Schwab Cup.

Robert Karlsson slutade på delad 31:plats, efter en avslutande 71-rond. Karlsson tappade därmed två placeringar på den totala rankingen och återfinns nu på plats 18.

Slutspelsfinalen avgörs på Phoenix Country Club den 11-14:e november.


Text: Axel Bridal • 2021-10-25
TournyttBernhard LangerChampions TourRobert Karlsson
Rulla till toppen