Sebastian Söderberg var nära segern på Valderrama förra året. Bild: Getty Images

Europatouren

Söderberg och Björk jagar stabil Canter

Det är brittiskt i topp på Valderrama men Sebastian Söderberg och Alexander Björk har stora möjligheter.

Text: Bo Steffensen • 2021-10-16 Uppdaterad 2021-10-16

Sebastian Söderberg gick ut i ledarboll i Andalucià Masters tillsammans med Lauri Canter och Romain Langasque. Söderberg, Canter, Ryan Fox och Matthew Fitzpatrick var ett efter Langasque när lördagen började.
Bland korkekarna på svårspelade och glashala Valderrama (par 71) blir det inte de låga scorerna vi ser vecka efter vecka på Europatouren.
Endast nio spelare är under par efter 54 spelade hål.

Laurie Canter var tvåa på Wentworth för en månad sedan. Nu har han en ny chans att ta sin fösta Europatourseger. Bild: Getty Images


Britten Laurie Canter, som varit nära men ännu inte vunnit på Europatouren, har skaffat sig en treslagsledning inför sista dagen.
Första gången Laurie Canter tävlade på Valderrama var 2016. Då hade han en putt andra ronden för att klara 90 slag. Det gjorde han.
Nu, efter 74–65–67, leder 31-åringen tävlingen med tre slag före Matt Fitzpatrick. Canter är – 7 totalt.
– Man får ingenting av banan men, som alla vet, finns det gott om möjligheter  att tappa slag här. Jag tror att det innebär att jag kan gå ut i morgon och spela som jag har gjort de senast dagarna, den score jag landar på kommer att vara konkurrenskraftig. Det ger mig självförtroende, säger Laurie Canter till Europatoren.
Söderberg (70–69–72) kom in på ett över för dagen, bland annat efter treputtar på hål 10 och 16 där han gick för birdie, missade och fick tuffa returer.
Han är – 2 totalt och har alltså fem slag upp till Canter.

Bra rond av Kinhult

Alexander Björk – 70 för dagen, ett under par – är inte långt efter Söderberg. Björk ligger på par totalt och en delad tionde plats. Han är sju efter.
Lauri Canter har sett stabil ut och bland annat gjort femton birdies de två sista ronderna, men tre slag kan försvinna snabbt på Valderrama. Sebastian Söderberg har definitivt chansen att vinna om han får till en låg rond samtidigt som alla pusselbitar faller rätt. Björk har en topplacering inom räckhåll.
Marcus Kinhult, som slutat D47 som bäst under säsongen, slog till med en av dagens bättre ronder. 68 slag, tre under par, och avancemang upp till en delad 21:a plats. Kinhult är +2 totalt.
Tufft är det och par är bra men det går att gå lågt. Fråga David Lipsky som avancerade 42 placeringar upp till ensam trea.

Klicka på bilen för fullständig ledartavla.


Text: Bo Steffensen • 2021-10-16
TournyttAndalucia MastersEuropatourenLaurie CanterSebastian SöderbergTournyttValderrama
Scroll to Top