När Henrik Norlander gick i i klubbhuset ledde han Sanderson Farms efter dagens bästa rond, 64 slag. Bild: Getty Images

PGA-touren

Henrik Norlander bäst finaldagen – hade segervittring

Henrik Norlander stod för dagens bästa rond och var med och slogs om segern i Sanderson Farms

Text: • 2021-10-04 Uppdaterad 2021-10-04

Henrik Norlander tappade placeringar på lördagen och föll ner till en 22:a plats och hade sex slag upp till ledning när han gick ut på finalronden i Sanderson Farms.
Ändå var han med och slogs om segern.
Norlander kom in på dagens lägsta score, 64 slag, åtta under par. Efter sex birdies, en eagle och resten par tog han sig till –20 totalt och ledde tävlingen när han klev in i klubbhuset.
Då hade Sam Burns sju hål kvar att spela.
Burns kom så småningom in på 67 slag och hade råd med en bogey på sista hålet för att sluta på –22 totalt och vinna med ett slag  före Nick Watney och Cameron Young.
Henrik Norlander delade fjärdeplatsen. Samma placering som han hade i tävlingen förra året.
Detta var Henrik Norlanders första start sedan han missade missade kvalgränsen i Fedex Cup-slutspelets första tävling Northern Trust i augusti.
En bra start på säsongen. Henrik Norlander är nu delar nu 13:e plats på Fedex Cup-rankingen.
Den delade fjärdeplatsen i Sanderson Farms gav 280 000 dollar i prispengar (cirka 2,4 miljoner kronor) och är Henrik Norlanders bästa resultat på PGA-touren sedan januari då han slutade tvåa i Farmers Insurance.


Sam Burns fick ett negativt samtal från USA:s Ryder Cup-kapten Steve Stricker för några veckor sedan. Det blev tändvätska för 25-åringen.
– Jag fick veta att jag inte skulle komma med i laget. Det var väldigt motiverande men gav mig samtidigt kramp i magen. Det har definitivt motiverat mig att försöka vara med i nästa Ryder Cup-lag, sa Burns som tog sin andra seger på PGA-touren.
Sam Burns var rankad 154 i världen i januari 2021. Han var 25:a före veckans tävling. I och med vinsten tar han sig upp till plats 18.
Fortsätter han så lär det bli ett annat besked när nästa Ryder Cup-kapten ringer.

Klicka på bilden för fullständigt resultat


Text: • 2021-10-04
TournyttHenrik NorlanderPGA-tourenSam BurnsSanderson Farms Championship
Scroll to Top