Tyrrell Hatton studsade tillbaka efter Ryder Cup och spelar bra i sin favorittävling // Foto: Getty Images

European Tour

Drömscorer i Alfred Dunhill Links

Hatton jagar sin tredje seger på klassisk golfmark.

Text: Martin Strömberg • 2021-10-01 Uppdaterad 2021-10-01

Det är en av de absolut roligaste tävlingarna på schemat när Europatouren gästar Skottland igen för Alfred Dunhill Links.

Varje spelare har med sig en amatör och de spelar en rond på vardera Kingsbarns, St. Andrews och Carnoustie innan kvalgränsen dras inför finalronden på St. Andrews. Banorna sätts upp lite snällare än vanligt för amatörernas skull och spelarna har ofta med goda vänner eller släktingar som spelpartners. Efter första ronden av årets upplaga märks det att banorna är snällt uppsatta då fyra spelare delar ledningen på åtta under par. Tyrrell Hatton skakade snabbt av sig besvikelsen efter förra veckans Ryder Cup och var ensam om att gå åtta under på banan som betraktas som den tuffaste att scora bra på, Carnoustie.

Hatton har redan två segrar här, 2016 och 2017, och trivs ypperligt med både banor och format.

– Det är en skön vecka och vi fick betydligt bättre väder än vi trodde i morse och min putter fungerade bra. Alltid skönt att få till en bra score här och då vet man att man har gett sig en bra start och har bra chans på de andra banorna, sa Hatton, som spelade med sin far, Jeffrey.

– Jag tror att han var lite nervös, det är första gången han spelar de här banorna. Han brukar spela ungefär var sjätte vecka och nu har han spelat tre ronder på kort tid, sa Hatton.

Övriga spelare som gick åtta under var Nicolas Colsaerts och Adri Arnaus på St. Andrews samt Haotong Li på Kingsbarns.

– Det är riktigt coolt att få till en sådan rond på St. Andrews. Jag kom hit utan att ha spelat på två veckor och hade verkligen inget spel alls men ibland är det skönt med låga förväntningar. Otroligt roligt att göra två eaglar här i golfens vagga och att få avsluta med en birdie, sa Colsaerts.

För svensk del inledde Joakim Lagergren med en fin 67:a på St. Andrews. Joakim brukar trivas alldeles ypperligt just den här veckan och har noterat en tredjeplats (2019) och två fjärdeplatser (2015, 16) här. Sebastian Söderberg inledde med 68 slag också han på St. Andrews medan Alex Norén gick två under par på Carnoustie.

Alla svenska resultat:

Ledartavla, Alfred Dunhill Links


Text: Martin Strömberg • 2021-10-01
TournyttAdri ArnausAlexander NorenAlfred Dunhill LinksCarnoustie Golf LinksEuropean TourHaotong LiJoakim LagergrenKingsbarns Golf LinksNicolas ColsaertsSebastian SöderbergSt AndrewsTournyttTyrrell Hatton
Rulla till toppen