Kevin Na fick inte vara med i det amerikanska Ryder Cup-laget trots fin formkurva. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Na besviken över att inte spela Ryder Cup: ”Hade redan bestämt sig”

Kevin Na var en av de mest formstarka spelarna inför USA:s kaptensval till Ryder Cup. Trots det var han inte med i laget när Steve Stricker presenterade samtliga tolv.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-17 Uppdaterad 2021-09-17

Kevin Na trodde själv att han hade en god chans att ta en plats i USA:s Ryder Cup-lag efter att han slutade trea i Tour Championship. Han valde till och med att höra av sig till Steve Stricker för att argumentera för sin sak.
– Jag gjorde det. Jag sms:ade och ringde till Steve Stricker. Vi hade ett bra snack på söndagen.
– Han ringde mig sedan på måndagen och sa ”jag har inga roliga nyheter. Du har inte blivit utvald”.

Trist, förstås. Och Kevin Na kände frustration i sin intervju efter torsdagsvarvet av veckans Fortinet Championship.
– Det suger. Det är en besvikelse. Han har ett tufft jobb. Jag tar det inte personligt. Det finns ingen som förtjänar något, det är kaptenens val. Jag respekterar hans beslut. Håller jag med honom? Nej. Men jag måste spela bättre, sa Kevin Na.

Kevin Na var i fin form under slutet av säsongen och har också flera fina placeringar dessförinnan. Därför undrar han vad han kunde ha gjort för att ta en plats i laget.
– Det spelade ingen roll vad som hände i Tour Championship. Stricker hade redan bestämt sig. Det är min personliga åsikt. Jag tror det hade varit jättebra om jag spelade i laget. Jag tror jag hade kunnat tillföra fin energi och bidra. Det är en besvikelse att jag inte får chansen.

Ett problem som många experter tar upp gällande Kevin Na och Ryder Cup i år är spelplatsen. Whistling Straits är en stor och lång golfbana. Inte helt perfekt då han är placerad 172:a på rankinglistan över längd från tee. Han själv menar dock att det enkelt hade kunnat lösas med en ihopparning med till exempel Bryson DeChambeau i foursome.
– Om jag spelat med Bryson som slår driver skulle jag sätta in wedgarna och de korta järnen riktigt nära. Jag är en bra puttare, en bra chippare. Jag menar, USA har haft problem i väldigt många år och det ska vara på grund av bristande längd? Nej, om något är det puttningen. Det har saknats spelare som kan sätta puttar. Men det hela är över nu.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-17
TournyttKevin NaRyder CupSteve Stricker
Rulla till toppen