Paul Azinger tycker Brooks Koepka ska ge bort sin Ryder Cup-plats om han inte vill vara där. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Azinger: ”Koepka borde ge bort sin plats”

Trots att matchen mellan Europa och USA inte ens har börjat gör det amerikanska laget allt de kan för att sabba för sig själva.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-16 Uppdaterad 2021-09-16

Brooks Koepka talade i en intervju med Golf Digest om hur han har svårt att anpassa sig till en lagtävling med tider att passa och allt annat som Ryder Cup innebär.
I intervjun där amerikanen klagade på bristen på tupplurmöjligheter och kontrollösheten av sina egna rutiner sa Koepka bland annat att “det kanske bara inte finns i mitt DNA, lagsports-grejen”.

Starka ord med lite mer än en vecka kvar till Ryder Cup. En tidigare kapten för amerikanska laget, Paul Azinger, har nu uttalat sig om Brooks Koepka och han menar att han inte tror spelaren är helt investerad i lagmatchen.
– När jag läser den artikeln… Jag är inte säker på att han gillar Ryder Cup så mycket. Och om han inte älskar det borde han ge bort sin plats för att få dit någon som verkligen älskar lagtävlingen, säger Azinger.
– Det är inte alla som omfamnar tävlingen men om du inte älskar den och inte är helt såld – då tycker jag att Brooks, framför allt om han är skadad, borde fundera på om han verkligen ska vara där.

Koepka drog sig ur Tour Championship på grund av en uppslagen handledsskada. Han var ende amerikanen som inte åkte till Whistling Straits i helgen för att se banan där Ryder Cup ska spelas nästa vecka.

Paul Azinger fortsatte också att argumentera för varför Brooks Koepka inte skulle spela. Detta då han är i en lång fejd med sin medspelare Bryson DeChambeau. Relationen dem emellan gör inte livet enkelt för USA:s kapten Steve Stricker.
– Om du adderar dynamiken med Bryson borde beslutet bli ännu lättare. Brooks är en av de absolut ärligaste. Om han är helt ärlig mot sig själv vill han inte vara där. Och då borde han också komma ut och säga det.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-16
TournyttBrooks KoepkaPaul AzingerRyder Cup
Scroll to Top