Padraig Harrington hade ett par tuffa telefonsamtal då skickliga spelare helt enkelt inte fick plats i årets Ryder Cup. Foto: Getty Images

Ryder Cup

Harrington: ”En besvikelse att inte kunna välja Norén och Stenson”

Det blev inget Ryder Cup för Alex Norén och Henrik Stenson. Men det var nära att båda eller att någon av dem blev utvalda om man hör vad Padraig Harrington har att säga om det.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-14 Uppdaterad 2021-09-14

Padraig Harrington har tagit ut de sista tre spelarna till Europas Ryder Cup-lag. Sergio Garcia, Shane Lowry och Ian Poulter var de spelare som valdes. Självklart innebar det att stora stjärnor och profiler inte fick plats i truppen. Detta var förstås något som Harrington visste var en del av jobbet – att peta de spelare som var väldigt nära men inte tillräckligt bra. Ett par av de samtalen gick till två svenskar.
– Det kommer alltid vara ett par samtal som är trista och det var väldigt jobbigt för mig. Det var en besvikelse att inte kunna välja Justin Rose men det är så det är. Alex Norén hade en stark kampanj för att ta en plats med fint spel i slutet. Henrik Stenson också.
– Å ena sidan är det en besvikelse att inte kunna ha dem i laget. Å andra sidan får man se det som att ”Wow, jag måste ha ett riktigt bra lag”, säger Harrington till Golf Channel.

Padraig Harrington pratar också om att Europa, trots att de är regerande mästare, är underdogs enligt spelbolagen. Vilket han inte själv helt håller med om.
– Ja om man ser till världsrankingen och så, absolut. Om det skulle vara en dator som räknade ut vilket lag som skulle vinna hade inte Europa behövt åka dit över huvud taget. Men det finns andra värden som är svåra att mäta. Vi i Europa spelar för varandra, vi är ett lag. Det som är annorlunda jämfört med tidigare år är att jag faktiskt har ett ännu mer balanserat lag. Det kommer bli svårt att välja vilka spelare som ska spela med vilka och i vem som borde spela foursome eller bästboll. Vi har bra ball strikers och alla kommer vilja spela så mycket som möjligt. Alla har en vilja att spela.

Se hela intervjun med Padraig Harrington här:


Text: Jesper Johansson • 2021-09-14
TournyttAlex NorénHenrik StensonJustin RosePadraig HarringtonRyder Cup
Rulla till toppen