Shane Lowry var länge med och högg på segern i BMW PGA Championship men tävlingen slutade med att han tappade si plats i Ryder Cup-laget. Nu har han fått den tillbaka igen. Bild: Getty Images

Ryder Cup

Lowry fick sitt wild card

Ian Poulter, Sergio Garcia och Shane Lowry. Där har ni Padraig Harringtons wild cards till Ryder Cup.

Text: Bo Steffensen • 2021-09-12

BMW PGA Championship var den sista tävlingen som räknades in i Ryder Cup-kvalificeringen. När tävlingen var slut på söndag eftermiddag hade österrikaren Bernd Wiesberger spelat sig in i laget via en 20:e plats, Lee Westwood lyckats säkra sin plats och Shane Lowry tappat sin.
Därmed var nio man klara:

Europapoäng
Jon Rahm
Tommy Fleetwood
Tyrell Hatton
Bernd Wiesberger

Världsrankingpoäng
Rory McIlroy
Viktor Hovland
Paul Casey
Matt Fitzpatrick
Lee Westwood

Nu återstod “bara” för för kaptenen Padraig Harrington att utse sina tre wild cards. Han hade tidigare antytt att erfarenhet var viktigt och att Ian Poulter och Sergio Garcia skulle få varsin plats.
Men vem skulle få den tredje platsen?
När Harrington och hans vicekaptener samlades på söndagskvällen var det egentligen två man som var aktuella – Justin Rose, med fem Ryder Cup i bagen som slutade delad sexa i BMW PGA Championship, och Shane Lowry, majorvinnare men utan erfarenhet från Ryder Cup.
Valet föll på irländaren Lowry.
– Jag är extremt nöjd med mitt lag. Vi har de tre starkaste 10, 11 och 12 vi någonsin haft, säger Padraig Harrington enligt bbc.com.

Harrington om Lowry:
– Det var ett lätt val. Shane är en spelare för de stora arenorna, han levererar stadigt under press. Vi ser inte honom som en rookie. Han är en av våra ledande spelare.

Harrington om Poulter:
– Han är obesegrad i singel. Han lyfter sitt eget spel, han lyfter sina partners, han lyfter laget. Jag får en spelare som förmodligen är i sitt livs bästa form.

Harrington om Garcia:
– Det är passionen han kommer in med. Han tycker om att hjälpa och stötta de yngre spelarna. Jag har sett vad han gör för andra spelare och jag litar på att han blir en ledare i laget.

Ryder Cup spelas på Whistling Straits i Wisconsin 24–26 september.
Europa är försvarande mästare. 2018 i Paris vann hemmalaget med 17,5–10,5.


Text: Bo Steffensen • 2021-09-12
TournyttPadraig HarringtonRyder CupShane LowryTournyttWhistling Straits
Scroll to Top