Henrik Stenson gick ett under par på fredagen. Foto: Getty Images

European Tour

Norén och Stenson lika mycket under par

Halva BMW PGA Championship är spelat och både Henrik Stenson och Alex Norén har fått en bra start. Även om de är en bit efter resultaten de behöver för att ta en Ryder Cup-plats.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-10 Uppdaterad 2021-09-10

De två första ronderna av veckans BMW PGA Championship är spelade. Alex Norén och Henrik Stenson är båda klara med sina första 36 hål och de kommer båda klara kvalgränsen med god marginal.

Men för att nå en topplacering, vilket är ett krav för att ha en chans att få en plats i Ryder Cup, måste de båda lägga i en högre växel från och med hål 1 på lördagen.

Alex Norén gjorde fem birdies och tre bogeys under fredagen för att därmed signera ett scorekort på 70 slag, precis som på torsdagen.
Henrik Stenson gjorde också fem birdies men till det blev det också, tyvärr, fyra bogeys för att därmed signera ett scorekort på 71 slag.

Detta innebär att de båda stjärnorna är fyra under par och i skrivande stund på en delad 21:a plats.

Engelsmannen Laurie Canter är i ensam ledning efter sina 36 första hål av veckans stortävling. Han är elva under par efter ronderna 67–66. Men med många spelare fortsatt ute på banan kan mycket hända.

Här kan du se en aktuell ledartavla


Text: Jesper Johansson • 2021-09-10
TournyttAlexander NorenEuropean TourHenrik Stenson
Scroll to Top