Tiger Woods jobbar för att återvända till den professionella golfen. Som spelare. Foto: Getty Images

Tournytt

Stricker om Tiger: ”Rehab för att kunna spela igen”

Tiger Woods siktar på att åter spela professionell golf, säger Steve Stricker.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-09 Uppdaterad 2021-09-09

Tiger Woods kommer inte att vara assisterande kapten åt Steve Stricker under årets Ryder Cup. Detta, med största sannolikhet, på grund av den allvarliga bilolycka han var med om tidigare i år. Men efter mer än ett halvår av tystnad från stjärnan själv gav hans vän, Steve Stricker, positiva nyheter kring spelaren som av många anses vara den bäste genom tiderna.

Till radiostationen SiriusXM Radio berättade USA:s kapten att 15-faldige majorvinnaren kanske åter kommer att spela tävlingsgolf.
– Jag har pratat mycket med Tiger. Han är en del av den här Ryder Cup-familjen. Han har ingen möjlighet att vara assisterande kapten en här gången på grund av hans pågående rehabilitering för att bli frisk och kunna spela golf igen, vilket går bra. Han tar steg framåt, han gör bra resultat och allt rör sig i rätt riktning, sa Stricker till radiostationen.

Till ESPN berättade Stricker förra veckan att Tiger Woods jobbar för att tillfriskna och att han inte kan vara på Whistling Straits som vicekapten då banan är en utmaning att knata runt på för en person som varit med om en så allvarlig bilolycka. Han har dock hjälpt till på sitt håll:
– Han har redan hjälpt mig massor och kommer att fortsätta göra så, sa Stricker.

Det var 23 februari i år som Tiger Woods kraschade med bilen och fick allvarliga skador på höger ben med flera brutna ben i vristen och foten. Varken Tiger Woods eller hans agentur har uttalat sig om den pågående rehabiliteringsträningen, tidsplan eller om en comeback är möjlig.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-09
TournyttPGA TourSteve StrickerTiger Woods
Scroll to Top