Henrik Stenson och Gareth Lord jobbar återigen tillsammans. Foto: Getty Images

Tournytt

Stenson tillbaka med Gareth Lord som caddie

Gareth Lord är tillbaka som caddie åt Henrik Stenson. Den mycket framgångsrika duon jagar nu nya segrar framöver.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-08

Henrik Stensons bästa år som proffs var de mellan 2013 och 2018. Därefter blev det visserligen ytterligare en seger i Hero World Challenge men spelet har kanske inte riktigt varit lika bra osm under de där åren innehållandes FedEx Cup-seger, Race to Dubai-segrar och en majorvinst.

Kanske kan han nu hitta tillbaka till just det där fina spelet. Vi har redan sett honom visa en positiv formkurva de senaste veckorna och med en bekant man på bagen kan det här bli riktigt bra.

Gareth Lord är nämligen tillbaka. Caddien som Henrik Stenson hade från just 2013 till slutet av 2018.
– Han är tillbaka igen. Gammal kärlek rostar aldrig. Vi skiljdes som vänner och sa att vi säkert kommer testa igen tillsammans. Det kändes som att det var dags och vi är tillbaka nu igen, säger Stenson inför veckans tävling till Viaplay Golf.

I intervjun pratar också Henrik Stenson om sina chanser att få spela i Ryder Cup på Whistling Straits. Och han säger att det kanske inte är allt för troligt med så många bra spelare utanför de direktkvalificerade nio.
– Man ska aldrig säga aldrig. Men jag behöver nog komma topp-3 eller till och med vinna för att det ska finnas en chans att ta den där platsen. Men det känns lite som att några av wildcardsen redan är utplacerade även om de inte är det officiellt. Jag skulle kunna tänka mig att det fortfarande finns en plats att spela om. Men det är mycket som kan hända och det är spännande för de som följer och för spelarna precis på bubblan. Det är nog lite mer stängt än det ser ut utifrån.

Se hela intervjun här


Text: Jesper Johansson • 2021-09-08
TournyttEuropean TourHenrik StensonRyder CupTournytt
Scroll to Top