Catriona Matthew med Solheim Cup-trofén. Foto: Getty Images

Solheim Cup

Matthew tackar för sig: ”Någon annans tur”

Efter två lyckade tävlingar som kapten väljer Catriona Matthew att tacka för sig. Detta efter en extremt lång och trogen Solheim Cup-tjänst.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-07 Uppdaterad 2021-09-07

Catriona Matthews karriär som kapten i Solheim Cup är över. Efter att ha tagit sig an uppdraget vid två tillfällen, och vunnit lika många gånger, är det nu någon annan europé som får ta över efter skotskan.
– Definitivt inte. Två och sen är det bra, sa hon till Golf Channel med ett leende.

Det här är första gången som samma kapten är med i två europeiska segrar i rad. 2017 debuterade hon när lagtävlingen spelades på Gleneagles och två år senare lyckades hon alltså vinna på Inverness i Toledo, Ohio.
– På Gleneagles var det väldigt speciellt att vinna inför min hemmapublik. Den här gången, på amerikansk mark, var det svårare. Och med covid-19 som innebar att det inte var några européer på plats gjorde segern ännu skönare.

Matthew har deltagit i nio Solheim Cup genom åren som spelare. Dessutom två gånger som kapten. Totalt spelade hon in 22 poäng för vår kära kontinent.
– Jag har haft turen att spela i nio och vara kapten i två och det har varit en fantastisk tid. Det här är alltid den bästa veckan. Jag har varit involverad i det här i över 20 år och jag är säker på att jag kommer sitta bänkad och titta framöver. Men nu är det någon annans tur.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-07
TournyttCatriona MatthewSolheim Cup
Scroll to Top