Linn Grant är på jakt efter sin kompis Maja Stark. Foto: LET

Creekhouse Ladies Open

Grant på jakt efter Stark

ÅHUS. Linn Grant hade en lite tuffare lördag och tappade ett slag upp till ledaren Maja Stark. Nu vet hon vad som gäller inför söndagen: att jaga.

Text: Jesper Johansson • 2021-09-04

Linn Grant var två slag efter Maja Stark inför lördagsvarvet av Creekhouse Ladies Open. Med en rond är hon ytterligare ett slag bakom. Det ville sig inte riktigt för Linn Grant som trots att spelet inte stämde räddade en hel del för att fortsatt ha en chans i tävlingen.
– Dagen var upp och ner, mest ner. Det var lite knackigt spel faktiskt. Jag hamnade i några dåliga lägen där jag inte kunde göra så mycket liksom. Men man ligger ju där av en anledning. Jag fick dock i ett par långa parputtar och så. Det jämnar väl ut sig i vilket fall som helst. Jag hoppas jag kan hitta något till imorgon.

Vad är det du vill hitta?
– Jag vill ha lite mer självförtroende i slagen. Jag jobbar just nu på siktet och nu när jag står vid bollen känns det som att jag siktar jättemycket höger även om jag siktar rakt. Det är ganska svårt att lita på det.

Linn Grant spelade tillsammans med ledande Maja Stark under lördagsvarvet i sista boll. Med två enormt talangfulla svenska spelare i ledarbollen var det förstås självklart vilken boll publiken skulle följa. Redan från första tee var det gott om åskådare på plats som sedan vandrade på andra sidan repen i 18 hål. Linn Grant har förstås spelat inför publik vid många tillfällen tidigare. Men karriären är fortfarande i sin linda.
– Det är lite pirrigt. Jag tänkte inte så mycket på det men jag sa på puttinggreen att det känns som man är en apa i en bur, att alla kollar på en och så. Lite nervöst är det ju. Men det är kul. Jag har spelat inför publik så många gånger att jag borde vara lugn. Men fortfarande är det så varje gång att man känner av det. För min del är det första slaget, första hålet kanske. Men det släpper efter ett tag.

Med ett spel som inte riktigt var vad Linn Grant önskade och tre slag upp till ledande Maja Stark finns det en hel del för svenskan att göra. Efter lördagsvarvet stod både övningsgreen och range på schemat. Sen är det bara att spela golf för talangen.
– Jag vill hitta något idag och köra på det imorgon och så vill jag inte stressa något. Maja har spelat bra och … för min del får hon gärna spela lite sämre imorgon, sa Grant med ett skratt.
– Nä, hoppas hon spelar bra såklart. Men helst vill jag själv spela riktigt bra, gå ut och ha kul och se hur långt det räcker.


Text: Jesper Johansson • 2021-09-04
TournyttCreekhouse Ladies OpenLadies European TourLinn Grant
Scroll to Top