Bryson DeChambeau har uttalat sig om störande publik för första gången på länge // Foto: Getty Images

Tour Championship

DeChambeau: ”Det här handlar inte bara om mig”

Häcklande åskådare ett växande problem enligt Bryson.

Text: Martin Strömberg • 2021-09-04 Uppdaterad 2021-09-04

Inför veckans Tour Championship på East Lake offentliggjorde PGA-touren en ny policy där åskådare kan bli utkastade om de uttrycker sig på ett sätt som kan uppfattas som stötande eller respektlöst mot spelare eller andra i publiken eller bland funktionärerna.

Utspelet kom i efterdyningarna av att åskådare den senaste tiden valt att skrika ”Go, Brooksie” med adress Bryson DeChambeau efter att Brooks Koepka och DeChambeau under en tid utbytt diverse inlägg på Twitter och Instagram som möjligen eldat på vissa fans.

Nu kommenterar DeChambeau för första gången på länge vad han tycker om klimatet för spelarna på touren.

– Det här handlar inte bara om mig. Jag är van att hamna i rampljuset, det händer alla som är lite annorlunda och som inte följer strömmen. Men det här handlar inte nödvändigtvis om mig, utan om spelet och vilken väg vi vill gå framöver, säger DeChambeau bland annat.

Under veckans avslutande Tour Championship har PGA-touren inte behövt tillämpa de nya reglerna och inga rapporter om olämpligt uppträdande från vare sig publik eller andra har förmedlats. Och Bryson DeChambeau har fortfarande möjligheten att ta sin första seger i FedEx Cup. Han är på en tredjeplats efter två ronder på elva under par.

I toppen har Patrick Cantlay och spanjoren Jon Rahm skaffat sig ett litet försprång med amerikanen på förstaplats på 17 under par med Rahm endast ett slag bakom sig.

Här är ledartavlan från Tour Championship


Text: Martin Strömberg • 2021-09-04
TournyttBrooks KoepkaBryson DeChambeauJon RahmPatrick CantlayTour ChampionshipTournytt
Rulla till toppen