Henrik Stensons fina form håller i sig och han delar sjätteplatsen inför helgens spel av Italian open // Foto: Getty Images

Europatouren

Stenson skuggar täten i Italien

Delar sjätteplatsen efter sen dubbelbogey.

Text: Martin Strömberg • 2021-09-03

Efter en blixtrande 64-rond under första ronden av Italian Open blev det en lite tyngre parrond andra dagen för Henrik Stenson.

Svensken inledde andra dagen vasst med två tidiga birdies på hål 4 och 5 men tappade lite fart på grund av bogeys på hål 8 och 9. Nya birdies kom på hål 11 och 12 men istället för en stark avslutning kom det 17:e hålet med lurig pinne längst bak på den tuffa greenen.

Det blev en dubbelbogey efter chip-treputt och den tog Stenson från en andraplats till en delad sjätteplats inför helgens spel, tre slag bakom ledande Min Woo Lee från Australien.

Efter en delad fjärdeplats i Tjeckien och en tredjeplats förra veckan i Schweiz är det uppenbart att Stenson har hittat något som ger resultat och ett par fina placeringar i de sista två tävlingarna innan Ryder Cup-laget tas ut kan mycket väl räcka för en plats i laget med hänsyn till Stensons erfarenhet och tidigare resultat i Ryder Cup-historien.

I ledningen efter två ronder finns Min Woo Lee efter ronder på 64-68 och två slag bakom sig har Lee fyra högkaratiga konkurrenter i form av Tommy Fleetwood, Johannes Veerman, som vann i Tjeckien för två veckor sedan, Mikko Korhonen och Adri Arnaus.

Av övriga sex svenskar lyckades bara Joakim Lagergren (71-69) ta sig in på rätt sida kvalgränsen. Lagergren gjorde birdie på både hål 17 och 18 för två under par totalt och en delad 37:e plats inför helgens spel på Marco Simone GC utanför Rom.

Joel Sjöholm (75-68) och Alexander Björk (73-70) missade kvalet med ett ynka slag på sina ett över par.

Här hittar ni ledartavlan från Italian Open


Text: Martin Strömberg • 2021-09-03
TournyttAdri ArnausEuropean TourHenrik StensonItalian OpenJoakim LagergrenJohannes VeermanMarco Simone GCMikko KorhonenMin Woo LeeTommy FleetwoodTournytt
Scroll to Top