Intervju

Norén om nya träningsupplägget: ”Värsta att jag börjar gilla det”

Ola Wenström, Svensk Golfs nya kolumnist, har träffat Alex Norén inför veckans slutspelstävling på PGA Tour.

Text: Svensk Golf • 2021-08-19 Uppdaterad 2021-08-19

Det är dags för slutspel på PGA Tour. De 125 spelare med flest FedEx Cup-poäng har tagit sig till Liberty National precis utanför New York för att slåss om att hålla sig kvar i slutspelet när nästa klunga spelare försvinner. 125 spelare ska bli 70 efter veckan och förhoppningen är att två svenskar ska ta sig vidare genom fint spel i New York.

På startlinjen i den första slutspelstävlingen finns Henrik Norlander och Alex Norén. Den sistnämnda måste under veckans Northern Trust sluta på en delad 19:e plats eller bättre för att ha en chans att ta sig vidare. Ola Wenström, Svensk Golfs nya kolumnist sedan i våras, är på plats och har tagit ett snack med svensken inför första slutspelstävlingen.
I en uppsluppen intervju berättar Norén bland annat om sitt nya träningsupplägg där ett närmast oändligt antal rangetimmar i stor del ersatts av närspelsträning och tid ute på banan. Något som han själv inte trodde skulle vara något att tycka om, men faktiskt har börjat digga.
– Nu har min coach och min caddie lagt om mitt träningsschema. Nu är det 10–15 procent på rangen och resten på banan och med närspelet. Det värsta är att jag nästan börjar gilla det. Jag trodde aldrig jag skulle komma hit, säger Norén som är vida känd som en av tourens flitigast arbetande spelare.
– Jag har kommit till en period där jag gillar att spela och inte bryr mig så mycket om hur svingen ser ut utan mer hur slagen är. Så caddien har varit bra för mig, säger han.

The Northern Trust börjar på torsdagseftermiddagen svensk tid och sändningstiderna hittar du här.

Se hela intervjun med Alex Norén här:Text: Svensk Golf • 2021-08-19
TournyttAlex NorénPGA TourTournytt
Scroll to Top