David Lingmerth (68–67–70) är delad 39:a inför sista dagen av Wyndham Championship. Bild: Getty Images

PGA-touren

Lingmerth behöver en bra rond till

Russel Henley leder med tre. Lingmerth precis på rätt sida 200-strecket.

Text: Bo Steffensen • 2021-08-15 Uppdaterad 2021-08-15

Det väntas dåligt väder runt Sedgefield Country Club på söndagen.
Därför blir det trebollar och start från både ettan och tian den sista ronden av Wyndham Championship. Alla bollar ska ut mellan 07.00 och 09.12 (13.00–15.12, svensk tid).
Det gör nog inte Russel Henley någonting. Han sover kanske inte så mycket ändå. Hans två små barn kräver sitt på hotellrummet.
– De sliter ut en, säger Henley som leder med tre slag inför avgörandet.
Amerikanen gick de två första ronderna på 62 respektive 64 slag. På lördagen fick han ihop en 69:a (ett under).
– De första två dagarna gick allt min väg. Jag spelade och scorade riktigt bra. Det där händer ju inte varje gång och ronder som i dag är lite de som avgör hur det ska gå i en tävling, så jag är tacksam att jag var under par, säger Henley till PGA-touren.
Han är –15 totalt och närmast bakom sig har han Tyler McCumber på –12, sex spelare på –11 och ytterligare sex man på –10.

WYNDHAM Championship är PGA-säsongens sista tävling före slutspelet. I nästa veckas första slutspelstävling, Northern Trust på Liberty National i New Jersey, får de 125 bästa på Fedex Cup-rankingen vara med.
Russel Henley behöver inte fundera på det. Han är redan klar.
En som däremot ser ut att komma bakifrån och slå sig in i slutspelsgänget är Rory Sabbatini, sydafrikanen som bytte nationalitet och tog OS-silver för Slovakien för några veckor sedan.
Veteranen Sabbatini låg 141 på Fedex-rankingen inför Wyndham. Nu är han delad trea och en av de sex spelarna på –11. Det räcker, om allt skulle stå sig, till plats 122 på rankingen.
Än viktigare, Sabbatini har inga spelrättigheter på PGA-touren nästa säsong och skulle han klara 125-gränsen så behåller han även sitt kort.
En bra rond till.


DAVID LINGMERTH går också en streckkamp. Fast lite längre ner.
Lingmerth, som kom till Wyndham rankad 205, behöver bli topp 200 på Fedex-rankingen för att ta sig in i Korn Ferry Tour Finals, dit spelarna som slutar 126–200 kvalificerar sig. Lingmerth har inga spelrättigheter till PGA-touren nästa säsong.
KFT Finals består av tre tävlingar. De 25 bästa får ett kort till PGA-touren nästa år.
David Lingmerth gick runt på par på lördagen, 71 slag. Han är -5 totalt, ligger delad 39:a i tävlingen och just nu beräknad att sluta 199 på rankingen.
Precis på rätt sida alltså. Det gäller bara att hålla ihop spelet en dag till.
En bra rond till.

SOM EN följd av de tidigarelagda starttiderna börjar söndagens TV-sändning på Cmore redan 14.20.

Klicka på bilden för fullständig ledartavla


Text: Bo Steffensen • 2021-08-15
TournyttDavid LingmerthPGA TourPGA-tourenRussell HenleyTournyttWyndham Championship
Scroll to Top