David Lingmerth måste klättra på ledartavlan under resterande tre ronder. Foto: Getty Images

PGA Tour

Lingmerth behöver fler birdies

David Lingmerth måste fortsätta att prestera för att ta sig över en väldigt viktig gräns i FedEx Cup.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-13 Uppdaterad 2021-08-13

David Lingmerth har fått en bra start av veckans Wyndham Championship på PGA Tour. Men han behöver mer för att ta sig över en viktig gräns.

Svensken är nämligen rankad 205:a på FedEx Cup inför veckans tävling. Detta i kombination med att han inte har några spelrätter till kommande år sätter honom i en jobbig sits. Men han har trots det en hel del att spela för sista tävlingen under grundserien. För om han skulle klättra till en placering topp-200 kommer han att få en plats i Korn Ferry Tour-kvalet tillbaka ut på PGA Tour.

På Greensboro inledde svensken urstadigt med sju par och två birdies första nio hålen. Därefter blev det dock två bogeys på hål 13 och 14 innan han åter kunde göra två birdies för att till slut signera ett scorekort innehållandes 68 slag, två under par.

Det gör att svensken efter första ronden, som inte är helt klart på grund av mörkrets inbrott, är på en delad 61:a plats. Det gör att han är på rätt sida cutten med 18 hål kvar att spela. Det gör dock inte att han tar sig upp de där platserna som behövs.

Nej, för enligt PGA Tours hemsida skulle en 61:a plats i dagsläget, med de spelarna framför innebära att han endast klättrar en placering, till plats 204, och därmed fortsatt är på fel sida av den där viktiga gränsen.


I toppen av ledartavlan hittar vi Russell Henley, som är åtta under par och därmed ett slag före Sung Kang, Ted Potter, Michael Thompson, Chris Kirk, Scott Piercy, Hudson Swafford och Adam Hadwin.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-13
TournyttDavid LingmerthPGA TourTournytt
Scroll to Top