Göran Zachrisson delar ut ett pris från Association of Golf Writers till Henrik Stenson. Foto: Getty Images

Se och lyssna

Zachrissons kommentering vid Stensons majorseger

Svensk golfhistoria har många gånger kommenterats av Göran Zachrisson. Ett av de mest historiska, när Henrik Stenson vann The Open, ackompanjeras också av ett klassiskt Zachrissoncitat.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-11 Uppdaterad 2021-08-11

Tidigt under morgonen, onsdagen 11 augusti 2021, somnade Göran Zachrisson in efter en tids sjukdom. En sorgens dag för hela Golfsverige.

Men minnet från “Mr. Golf” kommer aldrig att försvinna. Ett helt liv i golfens tjänst kommer inte att glömmas bort. Med humor, enorm kunskap och vältalighet lyckades han under alla sina år trollbinda golfpubliken och till och med göra ointresserade tv-tittare nyfikna på vad det egentligen var som pågick.

Det finns många klassiska Göran Zachrisson-citat och ett av de bättre var det då Henrik Stenson vann The Open på Royal Troon 2016. Det är inte med humor eller putslustighet legenden kommenterar händelsen.
Nej, istället är det med genuin och äkta glädje efter att ha bevakat The Open sen 60-talet i väntan på en svensk seger som gör att vi får rysningar av att höra Göran Zachrissons kommentering.

Håll till godo:

”…och jag har inte så mycket att säga nu, för jag har faktiskt tårar i ögonen och jag är rörd. Jag har väntat länge på det här. 50 år har jag hållit på med det här, och jag trodde aldrig att jag skulle få vara med om det.”

Vila i frid, Göran Zachrisson.Text: Jesper Johansson • 2021-08-11
TournyttGöran ZachrissonHenrik StensonTournytt
Scroll to Top