Grant Forrest tog sin första seger på Europatouren då han vann Hero Open på Fairmont i St Andrews på hemmaplan i Skottland // Foto: Getty Images

Europatouren

Forrest historisk hemmasegrare

Vann efter sylvass avslutning under press.

Text: Martin Strömberg • 2021-08-09 Uppdaterad 2021-08-09

Det blev en skotsk segrare på hemmaplan i St Andrews när Hero Open avgjordes på Fairmonts Torrance-bana under söndagen. För första gången sedan Paul Lawries viktoria på Gleneagles 2009 fick Skottland en hemmasegrare.

Grant Forrest avslutade med birdies på både hål 17 och 18 för att vinna med ett slag före hårt spurtande engelsmannen James Morrison.

– Det är så mycket känslor just nu. Den senaste tiden har varit minst sagt utmanande för mig och att få vinna hemma i Skottland framför alla som var här och stöttade känns helt enormt, sa en lycklig 28-åring.

När Forrest stod på 17:e tee hade Morrison precis checkat ut för tävlingen med en 63:a och landat i klubbhuset på 23 under par. Forrest hade precis gjort bogey på 16 och var 22 under, han behövde två birdies för att vinna.

Och som Forrest levererade.

– Jag såg ledartavlan och visste exakt vad jag behövde göra. Hela tävlingen hade jag lyckats spela ett slag åt gången och det fungerade hela vägen. Det hjälpte att järnnian på 17:e blev nära och sedan två bra slag in på sista hålet, det var en otrolig känsla att avsluta på det sättet.

Spanjoren Santiago Tarrio slutade ensam trea på 21 under par medan två andra skottar, David Law och Calum Hill, delade fjärdeplatsen på 20 under par.

Tre svenska spelare spelade alla 72 hålen och Kristoffer Broberg avslutade bäst med en 66-rond för fyra under par totalt och delad 63:e plats. Samma placering hade Anton Karlsson (70) medan Marcus Kinhult slutade på en delad 63:e plats efter 73 slag sista dagen.

Klicka här för att komma till slutställningen


Text: Martin Strömberg • 2021-08-09
TournyttAnton KarlssonCalum HillDavid LawEuropean TourFairmontGrant ForrestJames MorrisonKristoffer BrobergMarcus KinhultSantiago TarrioSt AndrewsTournytt
Rulla till toppen