Lucas Bjerregaard har gjort 18 birdies på två ronder under veckans Hero Open i St Andrews // Foto: Getty Images

Europatouren

Elva birdies av dansken i St Andrews

Framsteg för Bjerregaard efter långa formsvackan.

Text: Martin Strömberg • 2021-08-07 Uppdaterad 2021-08-07

Danske Lucas Bjerregaard har inte gjort mycket väsen av sig sedan han vann sin andra ET-titel i Skottland för tre år sedan. 30-åringen har sedan dess fallit till en 960:e plats på herrarnas världsranking och i år har han inte varit bättre än delad 32:a och det var förra veckan i Nordirland.

Men kanske kommer vändningen för den talangfulla dansken den här veckan i Hero Open på Fairmont St Andrews. Bjerregaard avslutade andra ronden med att göra sex raka birdies mellan hål 3-8, han startade på hål 10, och Bjerregaard gjorde totalt elva birdies på sin väg mot 62 slag (-10). Efter att ha inlett första ronden med en dubbelbogey har dansken gjort totalt 18 birdies och en bogey på övriga hål och leder nu på 15 under par efter två ronder. Han är två slag före skotten Calum Hill på andra plats.

– Min putter kan vara det mest värdefulla i Skottland just nu. Jag har aldrig puttat så här bra och jag har nog aldrig sett någon annan göra det heller. Jag är en lycklig man just nu, förklarade Bjerregaard efter sin fina rond.

Bjerregaard har två segrar på Europatouren men de kom 2017 och 2018. Sedan dess har han tappat formen totalt, halkat ordentligt på alla listor och en framgång nu vore mycket välkommen för dansken.

– Jag har inte varit uppe i toppen på länge och jag ska njuta av stunden lite ikväll. Det känns skönt att vara på rätt sida av ledartavlan när helgen kommer igen.

Efter ett avbrott för dåligt väder på drygt tre timmar är tävlingen något försenad och några bollar kommer att få spela klart sina andraronder tidigt på lördagsmorgonen lokal tid.

För svensk del ser det ut som att vi får tre spelare med oss till helgen. Anton Karlsson (72-70) och Marcus Kinhult (71-71) delar 51:a plats just nu medan Kristoffer Broberg (77-66) är på delad 60:e plats efter en fin upphämtning andra ronden.

Klicka här för att komma till ledartavlan


Text: Martin Strömberg • 2021-08-07
TournyttAnton KarlssonCalum HillEuropean TourKristoffer BrobergLucas BjerregaardMarcus KinhultTournytt
Rulla till toppen