Jeongeun Lee6 har skaffat sig ett ordentligt grepp om Evian Championship och leder med fem slag inför avslutningsronden // Foto: Getty Images

Evian Championship

Jeongeun Lee6 leder med 5 i Evian

Sydkoreanskan har bäddat för sin andra majorseger.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-24 Uppdaterad 2021-07-24

Med en rond kvar av Evian Championship har sydkorenskan Jeongeun Lee6 skaffat sig en stor ledning på fem slag. Det blev 68 slag (-3) under tredje ronden och Lee6 har nu siktet inställt på sin andra majorseger, hon har sedan tidigare vunnit U.S. Women´s Open 2019.

– Det skulle vara en stor ära att vinna och jag har väntat länge på seger nummer två. Men jag kommer att vara lite nervös i morgon att gå ut i ledningen, sa Lee6 efter lördagens rond.

Det blev fyra birdies, tre bogeys och så den här eaglen på hål nummer 11 då hon spann i andraslaget från fairway.

Trots sin stora ledning inför sista ronden var Lee6 inte överdrivet imponerad av sitt eget spel under lördagens rond.

– Nej, det var lite för mycket missar men jag ska gå och träna nu så hoppas jag kunna spela bättre i morgon.

På andraplatsen, fem slag bakom och på 13 under par, finns Yealimi Noh, som gick runt på 67 slag tredje ronden, och ytterligare ett slag bakom, på 12 under par finns Lydia Ko, som noterade en bogeyfri 68:a.

– Det är aldrig över förrän sista putten är slagen men det är så många bra spelare uppe i täten. Jag måste fokusera på mitt eget och förhoppningsvis räcker det långt, sa Ko.

För svensk del är båda svenskorna som är kvar på delad 62:a plats, på ett över par totalt. Både Madelene Sagström och Anna Nordqvist gick också just ett över par tredje ronden.

Klicka här för att komma till ledartavlanText: Martin Strömberg • 2021-07-24
TournyttAnna NordqvistEvian ChampionshipJeongeun LeeLPGA TourLydia KoMadelene SagströmTournyttYealimi Noh
Scroll to Top