Ingrid Lindblad från Ringenäs GK tog hem guldet när damernas individuella EM avgjordes i Italien // Foto: EGA

EM Damer

EM-guld till Lindblad i Italien

Sex svenskor slutade bland de tio främsta.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-24

Det blev Ingrid Lindblad som vann den stora interna svenskkampen och tog guld vid individuella dam-EM på italienska Royal Park I Roveri utanför Turin.

En 67-rond under lördagen innebar 12 under par totalt och EM-segrarinnan firades direkt efter segern av landslagskompisarna på sista green.

– Jag spelade riktigt bra och tror att jag missade min första green på hål 12. Det känns riktigt coolt att få sitt namn på den här bucklan, jag tror att Caroline Hedwall var senaste svenskan att vinna, så det är ett tag sedan för Sverige, sa Lindblad efter segern.

Lindblad rivstartade sista dagen med två raka birdies och var redan då uppe i ledning. Fyra birdies på kommande åtta hål gav henne ett försprång som hon aldrig släppte.

Lindblad har sedan tidigare två guld i Lag-EM (2019, 2020). Segern i EM innebär dessutom att Ingrid Lindblad får en inbjudan att spela AIG Women´s Open på Carnoustie.

Alexandra Försterling sprängde det svenska blocket och tog hem EM-silvret till Tyskland, tre slag bakom Lindblad, men Sara Kjellker slutade på tredje plats och tog ett EM-brons medan Beatrice Wallin slutade fyra och Meja Örtengren på femte plats. Totalt kom sex svenskor bland de tio främsta.

Klicka här för att komma till slutresultatetText: Martin Strömberg • 2021-07-24
TournyttBeatrice WallinEM DamerIngrid LindbladMeja ÖrtengrenRoyal Park I RoveriSara KjellkerTournytt
Scroll to Top