David Lingmerth satsar på greenen med andraslaget på hål 11 under fredagen. Foto: Getty Images.

PGA Tour

Lingmerth i slagläge på PGA Tour

Svensken skuggar ledaren JT Poston efter en stark inledning i Barbasol Championship på PGA Tour.

Text: Eric Franzén • 2021-07-17 Uppdaterad 2021-07-17

I skuggan av årets sista herrmajor avgörs parallellt Barbasol Championship i Kentucky, USA. Och den som är sugen på möjliga svenska framgångar har aningen mer att hämta på Keene Trace GC än på Royal St George’s.

Starkast av de tre blågula-spelare som klarat kvalgränsen går David Lingmerth. 2015 års segrare i The Memorial Tournament startade tävlingen starkt med en torsdagsrond på 65 slag, som följdes av fredagens 70-rond. Inför de återstående 36 hålen delad Lingmerth tiondeplatsen på nio under par, fyra slag bakom J.T. Poston.

– Överlag har jag spelat ganska stabilt. Ingen direkt spektakulär golf, men bortsett från sista nio idag så träffade jag i stort sett varje fairway och green. Igår fick jag i fler puttar än idag men det känns bra. Även om det inte blev en riktigt bra score idag så är jag tillräckligt nära där jag vill vara i fältet, säger David Lingmerth till PGA Tours mediaservice efter fredagens rond. 

Ett slag bakom Lingmerth återfinns Henrik Norlander på delad 22:a plats medan Richard S Johnson (d49, -5) parkerat sig något längre ned på ledartavlan.


Text: Eric Franzén • 2021-07-17
TournyttDavid LingmerthPGA Tour
Scroll to Top